Önce Anayasaya değil “Ahlak yasaya” muhtacız!

Mekke-i Mükerreme’de iman ve ahiret esasları üzere temelleri atılan İslam Hayat Nizamı’nın yaşanılması için; ahlak, hayâ ve edeb kurallarının bilinip uygulanması şarttır! Yeniden ahlak...

Mekke-i Mükerreme’de iman ve ahiret esasları üzere temelleri atılan İslam Hayat Nizamı’nın yaşanılması için; ahlak, hayâ ve edeb kurallarının bilinip uygulanması şarttır! 

Yeniden ahlak, hayâ ve edeb nesli yetiştirmeden ilmi, iktisadi ve ticari yozlaşmayı, sahtekârlıkları dolandırıcılıkları, soygunları ve vurgunları; denetimlerle, polisiye tedbirleriyle ve ceza yasalarıyla önlemek mümkün değildir!

1876 yılına kadar yazılı bir Anayasa’sı olmadan asırlarca cihana hükmeden Osmanlı Cihan Devleti’nin yükseliş döneminde yaşayan ünlü Şairimiz Fuzuli’nin Şikayetname’sinde kaleme aldığı “Selam verdim, rüşvet değildir deyu almadılar!” ifadelerinde de yer aldığı gibi; ahlaki değerlerin terkedilmeye başlanmasıyla bu yükseliş durmuş ve batılılaşma hastalığıyla dinden, örf, adet ve ahlaki değerlerden uzaklaşması sebebiyle Hak ve Adalet İlkelerini terk edince Osmanlı’nın yıkılması mukadder olmuştur! 

Osmanlı Devleti’nin çöküşünü önlemek için Kur’an-ı Kerim ve...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şayet ders aldıysak… (1) 19 Nisan 2024 | 25 Okunma Siyonist mihrakları çatlatacak bayrama doğru! 12 Nisan 2024 | 123 Okunma Şimdi tedbir zamanı… 05 Nisan 2024 | 387 Okunma Asla Sevindirmeyeceğiz! Asla! 29 Mart 2024 | 439 Okunma Şimdi sadece Belediye Başkanı seçiyoruz! 22 Mart 2024 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar