“Önce Ahlak ve Maneviyatla Terbiye!”

BismillahirrahmanirrahimYaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî...

Bismillahirrahmanirrahim

Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehlî Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salat ve selam olsun!

Yüce Dinimiz İslam; evlatları terbiye için ebeveyni terbiye, öğrencileri terbiye için öğretmeni terbiye, seyirciyi terbiye için sporcuyu terbiye, sanatı terbiye için sanatkârı terbiye, müşteriyi terbiye için tüccarı terbiye, işçileri terbiye için işvereni terbiye, aile ve toplumu terbiye için fertleri terbiye, cemaatleri terbiye için imamları terbiye, yani ıslah etmeyi gaye edinmiştir!

Bu ulvi gayeyi gerçekleştirmekle memur peygamberler; sevgi, merhamet, adalet, ahlak ve terbiye ayarı yapan kahramanlardır! Toplumu ıslah görevlisi örnek liderlerdir!

And olsun ki; Allah’a ve âhiret gününe kavuşacağına inanan ve O’nu sürekli anıp yücelten kimseler için, o sarsılmayan imanı, tertemiz ahlâkı, fedakârlığı, cömertliği, cesareti, kararlılığı ve çalışkanlığı kısaca bir hayat boyu yaşadığı kulluğu ile Allah’ın Elçisi gerçekten size mükemmel bir örnektir (Ahzab S.21)” ayet-i kerimesiyle rol model örneğimiz olarak müjdelenen Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimiz eşsiz ahlak, terbiye, sevgi ve merhamet örneği önderimizdir!

Âlemlere rahmet olarak gönderilen sevgili peygamberimizi yakinen tanıma adına sosyal medyada “SENİ SEVDİM EFENDİM...” başlığıyla gözyaşlarıyla defalarca okuduğum bir yazıyı problemlerimizin ve dertlerimizin çaresi olarak okuyucularımızla paylaşmayı uygun gördüm.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şayet ders aldıysak… (1) 19 Nisan 2024 | 194 Okunma Siyonist mihrakları çatlatacak bayrama doğru! 12 Nisan 2024 | 126 Okunma Şimdi tedbir zamanı… 05 Nisan 2024 | 387 Okunma Asla Sevindirmeyeceğiz! Asla! 29 Mart 2024 | 439 Okunma Şimdi sadece Belediye Başkanı seçiyoruz! 22 Mart 2024 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar