“İslam Sözleşmesinin İbadi İlkeleri!”(2)

 Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd, Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehli Beyti’ne, Ashabına canımız Ana ve Babamıza, Mümin kardeşlerimize, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılâbı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salât ve selam olsun!

Geçen haftaki Cuma yazımızda belirtiğimiz İslami Sözleşmenin fert, aile ve topluma karşı davranış ölçülerimizi belirleyen Ahlaki İlkelere gelince;

‘’Hulk’’ kökünden gelen (Ahlak) kavramı kişinin yaratılış karakteri ve özelliğidir! 

Ve “Her doğan İslam Fıtratı üzerine doğar!” yani kişinin özünde aslında hep sadakat, dürüstlük, iyilik, merhamet, yardımlaşma gibi güzel ahlaki özellikler vardır!

Aile, Toplum ve Devlet; nesilleri bu güzel ahlak ilkeleriyle yetiştirir veya bu güzel erdemleri kaybettirerek nesilleri ifsad ettirmenin sorumluları olur!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şayet ders aldıysak… (1) 19 Nisan 2024 | 188 Okunma Siyonist mihrakları çatlatacak bayrama doğru! 12 Nisan 2024 | 126 Okunma Şimdi tedbir zamanı… 05 Nisan 2024 | 387 Okunma Asla Sevindirmeyeceğiz! Asla! 29 Mart 2024 | 439 Okunma Şimdi sadece Belediye Başkanı seçiyoruz! 22 Mart 2024 | 261 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar