“Hayatımız hep seçimle geçiyor!”

Semt seçme, ev seçme, eş seçme, isim seçme, elbise seçme, yiyecek ve giyecekleri seçme, hatta kefen ve kabir yeri seçmeye kadar ömrümüz boyunca hep; önümüze konan seçeneklerden tercihlerde bulunmak durumunda...

Semt seçme, ev seçme, eş seçme, isim seçme, elbise seçme, yiyecek ve giyecekleri seçme, hatta kefen ve kabir yeri seçmeye kadar ömrümüz boyunca hep; önümüze konan seçeneklerden tercihlerde bulunmak durumunda kalıyoruz!

Ev alırken bir uzmana, elbise seçerken bir arkadaşımıza, sebze alırken pazarcıya, evlenirken eşe-dosta çevreye soruyoruz da, vatandaşlık görevimizin en önemli sorumluluklarından biri olan yöneticimizi seçerken ehline müracaat etmeyecek miyiz?

Hele ki bu seçimler içinde önemini hala tam manasıyla kavrayamadığımızı düşündüğüm en mühimlerinden biri olan bizi yönetecek idarecimizi seçmek konusunda daha da duyarlı ve hassas olmamız lazım değil midir?  Muhtarlıktan başlayıp, Belediye Başkanlığı seçimine kadar devam eden aday seçimlerinde de her konuda olduğu gibi İslami Kriterleri ve seçme-seçilmenin fıkhına vakıf olmamız üzerimize düşen öncelikli vazifelerdendir!

Vatandaşlık görevlerimizin içinde en önemlisi seçme ve seçilme sorumluluğumuzdur!

Okullarımızda, vatandaşlık dersleri içinde “Seçme ve Seçilme...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Halkımızın İktidarımızdan Bekledikleri 03 Mayıs 2024 | 383 Okunma Şayet ders alınsaydı (2) 26 Nisan 2024 | 334 Okunma Şayet ders aldıysak… (1) 19 Nisan 2024 | 225 Okunma Siyonist mihrakları çatlatacak bayrama doğru! 12 Nisan 2024 | 127 Okunma Şimdi tedbir zamanı… 05 Nisan 2024 | 392 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar