Adil Ana Devlet ve İktidar asla yıkılmaz!

 BismillahirrahmanirrahiimDoğumuyla şereflendiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimize Bizi Ümmet kılan Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz...

 

Bismillahirrahmanirrahiim

Doğumuyla şereflendiğimiz Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (sav) Efendimize Bizi Ümmet kılan Yaratıcımız, Yaşatıcımız ve Yöneticimiz Allahımıza hamd; Başöğretmenimiz, Önderimiz, sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a) Efendimize, tüm Peygamberlerimize, izinden gidenlere, Ehl-î Beyti’ne, Ashabına, canımız Ana ve Babamıza, Mümin kardeşlerimize, Allah (c.c)’ın ilke ve inkılabı İslam’a tabi olanlara, Din ve Vatan muhafızı Gazi ve Şehidlerimize salat ve selam olsun!

“Hiç kuşkusuz Allah, insanlara karşı âdil davranmayı, olabildiğince merhametli, güler yüzlü, nazik ve lütufkâr davranarak daima iyilik yapmayı ve özellikle yakın akrabaya, komşulara, dost ve arkadaşlaracömertçe ikramda bulunmayı ve acılarını, mutluluklarını paylaşarak onlarla sürekli ve samimi bir dostluk ortamında olmayı emrediyor. Buna karşılık; faiz, kumar, esrar eroin, zina, fuhuş, cinsel sapıklık gibi yüz kızartıcı ve utanç verici hareketleri, gerek Kur’an’ın, gerekse Sünnetin asla onaylamayacağı görgüsüzlük, edepsizlik, terbiyesizlik türünden çirkinlikleri ve hak ve hukuka aykırı, onur kırıcı, saldırganca tutum ve davranışları yasaklıyor! Bakın, Allah size böyle güzelce öğütler veriyor ki, düşünüp ibret alasınız” (Nahl S. 91. ayet meali ve tefsiri)  buyurularak, her yerde ve her zaman adil olmamızı, herkese ve her kesime adaletli ve merhametli davranmayı emreden İslam Nizamının müntesipleriyiz!

“Ey iman edenler, Allah için, adil şahidler olarak, hakkı ayakta tutun. Bir topluluğa olan kininizsizi adaletten alıkoymasın. Adaletli olun. O, takvaya daha yakındır.”(Maide S. 8) diye emreden İslam Dininin müntesipleriyiz!

“Ey iman edenler! Kendinizin, ana babanızın, diğer dost ve akrabalarınızın aleyhine bile olsa, Allah için gerçeğe şâhitlik ederek adâleti tam yerine getiren dosdoğru şâhitler ve hâkimler olun! Davacılar ister zengin, ister fakir olsun, ne zengine dalkavukluk etmek, ne de fakiri kayırmak için adâletten ayrılmayın! Zira zengin de olsa fakir de olsa, Allah ikisine de sizden daha yakındır. Dolayısıyla, onların hakkını sizden daha iyi gözetir. O hâlde, sakın keyfinize uyup doğruluktan sapmayın! Çünkü eğer şâhitlik ederken gerçeği çarpıtırsanız, ya da şâhitlikten kaçınarak yüz çevirecek olursanız, bunun cezasını çok ağır ödeyeceksiniz! Çünkü Allah, yaptığınız her şeyden haberdardır. Ama hakiki adâleti, ancak hakiki imana sahip bir toplum gerçekleştirebilir. Bunun için de, iman ettim diyerek işin peşini bırakmamalı, her Kur’an okuyuşunuzda âdeta yeniden iman ederek, ruhunuzdaki heyecanı daima diri tutmalısınız!”(Nisa S. 135) buyuran İslam Nizamının müntesipleriyiz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şayet ders alınsaydı (2) 26 Nisan 2024 | 280 Okunma Şayet ders aldıysak… (1) 19 Nisan 2024 | 224 Okunma Siyonist mihrakları çatlatacak bayrama doğru! 12 Nisan 2024 | 126 Okunma Şimdi tedbir zamanı… 05 Nisan 2024 | 390 Okunma Asla Sevindirmeyeceğiz! Asla! 29 Mart 2024 | 442 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar