Referandumun sonucunu öğrenmek istiyorsanız bu yazıyı okumalısınız!

Eski zamanlarda nasıl merakla beklerdik seçim için yapılan anket sonuçlarını değil mi? O zamanlar çok ciddi veriler elde edilebildiği için, araştırma sonuçları seçmenin de yol haritası olurdu....

Eski zamanlarda nasıl merakla beklerdik seçim için yapılan anket sonuçlarını değil mi? O zamanlar çok ciddi veriler elde edilebildiği için, araştırma sonuçları seçmenin de yol haritası olurdu. Günlerce konuşulan araştırmaları biliyorum. Hatırlarsınız siz de... Ne sansasyon yaratırdı bazı şirketlerin birbirleriyle yarışırcasına yaptıkları açıklamalar! Öyle ki sandığa kadar o sonuçlar tartışılır, sandık açıldıktan sonra da hangi şirketin ne kadar tutturduğu ya da tutturamadığı.

‘ANKET HİKÂYE’

Şimdi bakıyorum da kimsenin umurunda değil artık anketler falan. Ne biz gazeteciler merak edip araştırma şirketlerinin sahiplerini arayarak neler olup bittiğini soruyoruz, ne de onlar bizleri arayıp araştırmaları hakkında bilgi veriyorlar.

Biri hariç, o da Adil Gür’ün A&G adlı şirketi... Onun dışındakilerin tamamı, 1 Kasım seçimi için yaptıkları anketlerle çok fena gümlediler. (Tabii kastettiğim, herhangi bir partiye yandaş olduğu için algı yaratma gayesiyle sonuçları utanmadan değiştiren şirketler falan değil!)

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.514 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar