Nedir bu kamikazeliğin bedeli?

Olayın detayına girmeyeceğim. Zira günlerdir yazılıp çiziliyor ve siz de takip ediyorsunuz Pensilvanya emrindeki iki askerin çevirdiği ayak oyunlarını.Ben bugün olaydan ziyade başka bir iki noktaya dikkat çekmek...

Olayın detayına girmeyeceğim. Zira günlerdir yazılıp çiziliyor ve siz de takip ediyorsunuz Pensilvanya emrindeki iki askerin çevirdiği ayak oyunlarını.
Ben bugün olaydan ziyade başka bir iki noktaya dikkat çekmek istiyorum.
Bunlardan ilki; önlerine konulan senaryoyu gözlerini kırpmadan uygulamaya koyan ve bunu yaparak tüm meslek hayatlarını bir kalemde silip atan kamikaze şeklinde de anabileceğimiz hâkim Mustafa Başer ve Metin Özçelik'in sahip olduğu ruh hali! Çünkü değerli okurlarım şuna inanmalısınız ki; o iki hâkim de Asliye Ceza Mahkemesi'nin, Sulh Ceza Hâkimliği'nin üstü ve bir denetim mekanizması olmadığını ve usulün esastan üstün olduğunu ve bir mahkemenin tutuklulukla ilgili karar verebilmesi için iddianamenin hazırlanması, bu iddianamenin o mahkemece kabulü ve tutuklunun önüne gelmesi gerektiğini çok iyi biliyorlardı!
Peki bu iki hâkim oynadıkları bu oyunun sonucunda meslekten ihraç ve hatta örgüt üyesi oldukları iddiasıyla karşı karşıya kalacaklarını bile bile neden böyle bir yola baş koydular? Düşünüyorum kendi kendime ve diyorum ki: Nasıl olur da incelemediği bir dosyada, görmediği kararlar ve delillere rağmen tahliye kararı verir bu hâkimler? Bunlar yaptıkları bu işin hâkimlik mesleği ve kanunlar kullanılarak, cezaevinden tutuklu insanları kaçırmaya teşebbüs olduğunu bilmeyecek kadar ahmak mı?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar