İlaç stoklayanlardan kim, nasıl hesap soracak?

Birkaç hafta önce ağır bir grip geçirdiğimde reçeteye yazılan bazı ilaçları bulamamıştık. Hiç abartmıyorum... Hatta hepsinin kanıtı da...

Birkaç hafta önce ağır bir grip geçirdiğimde reçeteye yazılan bazı ilaçları bulamamıştık.

Hiç abartmıyorum… Hatta hepsinin kanıtı da var. Ortanca ağabeyim bir burun spreyi için Ulus ve Etiler civarındaki tüm eczanelerin altını üstüne getirmişti.

Ve bulamamıştı.

Sonunda da muadili sayılabilecek başka bir spreyi almak zorunda kalmıştı.

Onun anlattıklarından öğrenmiştim. Bulunmayan ilaç sadece o burun spreyi değilmiş. Gittiği eczanelerde şahit olmuş ki, hastalar kanser ilaçları dahil birçok ilacı bulmakta güçlük çekiyormuş.

O gün farkına varmamıştık ama artık anlaşılıyor ki bazı ilaçların eczanelerde bulunamamasının nedeni Sağlık Bakanlığı’nın yapmayı düşündüğü yüzde 26’lık zammış.

Eczanelerin ilaç sakladıklarını düşünmüyorum. Onların her gün yüz yüze geldiği müşterilerini üç kuruş uğruna mağdur edeceklerine inanmıyorum.

En azından benim devamlı alış veriş yaptığım evimin civarındaki eczacılar bunu yapmaz diye düşünüyorum.

Ama belli ki eczanelere ilaç tedarik edenler yapmış bunu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar