CHP'nin 10. katında neler oluyor

Diyor ki bazılarınız; "Sevilay hemen hergün CHP yazıyorsun. Yazacak başka birşey mi bulamıyorsun, yoksa başka bir nedeni mi var CHP'ye sürekli yüklenmenin?" Yazacak çok şey var elbette ama hemen her yazarın kendine göre...

Diyor ki bazılarınız; "Sevilay hemen hergün CHP yazıyorsun. Yazacak başka birşey mi bulamıyorsun, yoksa başka bir nedeni mi var CHP'ye sürekli yüklenmenin?"

Yazacak çok şey var elbette ama hemen her yazarın kendine göre fokuslandığı, kendisini uzmanı saydığı bir alan vardır ve o konuda yorum yapmak, kulis vermek, haber aktarmak o yazarın önceliğidir.

Ee ne yapalım benim de uzmanı olduğum alan CHP!

O nedenle de evet yazılarımın ana konusu genellikle CHP oluyor.

Normal bir zamanda olsa elbette ki bu kadar konu etmezdim CHP meselelerini köşeme ama takdir edersiniz ki CHP için bu günlerde normal dışı şeyler yaşanıyor. Ve bu yaşanan anormal olayları gerek yorumlamak, gerekse o olayların perde arkasında neler olup bittiğini aktarmak da uzmanı olduğum için bana düşüyor.

Ben de çok meraklısı değilim hani hergün CHP’ye dair yazmak durumunda kalmaktan ama şu günlerde buna mecburum çünkü CHP çok kritik bir dönemeçte…

Deyim yerindeyse CHP’de işler; “Ya herro, ya merro!” hallerinde. Ve bu hallere sadece ben değil, CHP’yi, CHP’lileri yakından bilen takip eden tüm köşe yazarları eli mahkum odaklanıyor.

* * *

Değişimden kasıt ne?

Gelelim şimdi bugünkü CHP yazımıza…

Dün öğleden sonra cep telefonuma habertuk.com'dan düşen son dakika haberinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantısı çıkışında gazetecilere yaptığı; “Partide ciddi değişiklikler olacaktır. Değişim olacaktır" açıklamasını görünce yalan yok heyecan bastı beni bir anda!

Kendi kendime; “Demek ki o da artık fark etti değişim isteyen muhaliflerin imza sayısında yeterliliğe ulaştığını ve ön almak amacıyla bu açıklamayı yapıyor!” diye düşündüm…  Yani herhalde kendi rızası ile partiyi kurultaya götürecek ve herhalde o kurultayda da aday olmayıp kendi isteği ile koltuğu başka birine bırakacak!

Tabii sonradan yaptığım görüşmelerde olayın öyle olmadığını, benim kendi kendime düşündüğümün hayalden öte bir şey olmadığını öğrendim.

Meğer Kılıçdaroğlu’nun; “Partide ciddi değişiklikler olacak” diyerek kastettiği değişiklik sadece MYK’sında yapacağı değişiklikmiş.

Muhaliflerin üst üste imza patlatmaları dolayısıyla endişeye kapılan Kemal Bey, durumun ciddiyetinin farkına varmış ve en azından imza vermemiş olan delegeleri tarafında tutabilmek için de böyle bir açıklamada bulunmuş.

Yani mavi boncuk dağıtıyor şu anda Sayın Kılıçdaroğlu.

Ama bu boncukların epeyce bir ağırlığı da var.

* * *

Ağbaba’dan Özel’e posta!

Mesela Genel Başkan Yardımcısı ve parti sözcüsü Bülent Tezcan’ın ipi çekilmiş. Kemal Bey’in yapacağı değişikliklerden biri bu!

Bir diğeri ise kendi ilindeki delegelere söz geçiremeyen genel başkan yardımcıları ve grup başkan vekilleri imiş.

Mesela Özgür Özel! Ben de çok şaşırdım bu ismin üzerinin çizildiği bilgisini alınca ama nedenini somut belgelerle öğrenince Özel’in değiştirilecek kişiler arasında olduğuna inandım.

Bilmem haberli misiniz? Önceki gün, Manisa Milletvekili ve aynı zamanda grup başkanvekili olan Özel’in kontrolünde sanılan 18 Manisalı kurultay delegesinin tamamı olağanüstü kurultay için imzasını açıktan verdiğini ilan etti. İl Başkanı Semih Balaban’ın başını çektiği delegelerin firesiz imza vermeleri Özgür Özel’i çok zor duruma düşürdü.

Bu yüzden de bayağı bir patırtı gürültü kopmuş MYK sonrası parti merkezinde.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar