Bundan böyle lütfen 'Aşağılık akıl' diyelim

Katar meselesiyle ilgili endişelerimi dile getirdiğim yazıma epeyce destek aldım. Özellikle ülkenin gündemini meşgul eden ipe sapa gelmez mevzulara dair gösterdiğim tepkiyle ilgili. Destek mahiyetinde verilen mesajların birinde aynen...

Katar meselesiyle ilgili endişelerimi dile getirdiğim yazıma epeyce destek aldım. Özellikle ülkenin gündemini meşgul eden ipe sapa gelmez mevzulara dair gösterdiğim tepkiyle ilgili. Destek mahiyetinde verilen mesajların birinde aynen şöyle yazıyordu değerli okurlarım: “Biz de diyoruz bize ne Arda Turan’dan, Ceceli’den, Deniz Seki’den, ama medya maalesef bunu görmüyor Sevilay Hanım! Nedense ısrarla halkın önüne bu saçma sapan konuları getirip asıl konuşulması gereken gündemi perdeliyorlar!”

Bilmiyorum özellikle yönetici olan meslektaşlarım dikkate alır mı kamuoyunun bu haklı isyanını. Anlarlar mı onların ne demek istediklerini, ama anlasalar da anlamasalar da kusura bakmasınlar halkın gerçeği ne Arda, ne Ceceli, ne de Deniz Seki! Vatandaşın tek derdi tam da göbeğinde bulunduğumuz Katar krizinin ekonomimize nasıl etki edeceği. 

‘OYUN İÇİNDE OYUN’

Bu arada dünkü yazımda Katar’a destek konusunda fazla aceleci davrandığımıza dair endişelerime de itirazlar geldi. Mesela eski Devlet ve AB Bakanı Egemen Bağış. Dün sırf bu konu üzerine uzun uzun sohbet ettik. Dış siyasetteki öngörülerine çok güvendiğim Bağış olaya benden farklı bir açıdan yaklaşıyor. Ona göre Katar krizi de yine “Aşağılık akıl” şeklinde tabir ettiği dış güçlerin işi.

Diyor ki: “Davos’taki ‘One minute’ çıkışı sonrası tezgâhlanan ve 4 yıldır yaşanan Gezi, 17-25 Aralık, Kobani, Rus uçağı, çukur siyaseti, artan terör ve 15 Temmuz kalkışması gibi krizlerin teki bile başka bir ülkede yaşansa darmadağın olurdu. Milletimizin feraseti sayesinde çok şükür dimdik ayaktayız. Becermediler bu millete diz çöktürmeyi, şimdi de Katar üzerinden oyun oynuyorlar.

Biz dahil bölgeye verilen mesajın bu zincirden bağımsız olduğuna inanmıyorum. Ve üzücü olan, İslam dünyasının maalesef ramazan ayının ruhuna aykırı bir şekilde Ortadoğu’daki haritaları çıkarlarını gözeterek değiştirmek isteyenlerin tuzağına düşmesi.

15 Temmuz’da bize ilk yardım elini uzatan, ülkemize ciddi yatırımlar yapan

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar