‘Bedelli FETÖ’cülük’ hayırlı olsun!

Sinan Burhan... Türkiye genelinde 142 yerel ve bölgesel televizyonun bağlı olduğu Anadolu Yayın Platformu’nun başkanı. Kendisini Başbakan Binali Yıldırım’ın Londra seyahati sırasında tanıdım. Yerel ve...

Sinan Burhan... Türkiye genelinde 142 yerel ve bölgesel televizyonun bağlı olduğu Anadolu Yayın Platformu’nun başkanı. Kendisini Başbakan Binali Yıldırım’ın Londra seyahati sırasında tanıdım. Yerel ve bölgesel yayıncılık üzerine bayağı bir sohbetimiz oldu. Dert çok o alanda. Çile büyük.

Sinan Burhan’a göre önümüzdeki dönem bu dertlere çözüm bulunmaz ise yerel ve bölgesel yayıncılık yapan televizyonları daha zor günler bekliyor. Söz verdim, bir gün özel olarak bu konuyu kaleme alacağım, ama bugün değil.

Bugün paylaşacaklarım da Sinan Burhan’ın aktardıklarından, ama daha farklı bir konu. Daha önemli bir mevzu!

SEKTÖR OLMUŞ

Efendim... Bizim ulusal medyada da böyle şeyler yaşandığı yönünde laflar geliyor kulağıma, ama elimde somut bir bilgi ve belge olmadığı için bugüne kadar bu konuya girmek istemedim. Ancak aynı sorunun yerel basının da başına bela olduğunu yetkili bir ağızdan öğrenince konuya girmek elzem oldu artık.

Hepiniz merak ettiniz biliyorum şimdi meselenin ne olduğunu. Mesele FETÖ üzerinden işadamlarına şantaj yapıp para alan gazeteciler!

Burhan diyor ki: “Anadolu’nun dört bir tarafında bu resmen bir sektör haline dönüştü. Çok sayıda şikâyet alıyoruz. Bazı ahlaksızların gazetecilik adı altında bulundukları bölgedeki işadamlarını FETÖ üzerinden korkutup, şantaj yapıp çıkar sağladıklarını biliyoruz. Elimizde delil olmadığı için hukuken bir şey yapamıyoruz, platform olarak bu işin önüne geçmek için de ne yapacağımızı bilemiyoruz!”

Bir yığın hikâye dinledim kendisinden bu konuyla alakalı. Elinde isimler de var, hangi ahlaksızın hangi işadamına şantaj yaptığına dair, ama belge olmadığı için bunları benim de yazmam doğru olmaz. Şu kadarını söyleyeyim, gerçekten de bu iş resmen sektör olmuş yerel basın tarafında.

Birileri bu işten acayip nemalanıyor, bütün yetkililerin haberi olsun. Nasıl oluyor peki bu nemalanma?

Şöyle: Biliyorsunuz, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası çok sayıda işadamı, FETÖ’yle iltisaklı olduğu gerekçesiyle tutuklandı. Ve bu işadamlarının mal

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar