FETÖ'nün hastalığı da belli oldu!  "Palu" ailesiyle aynı!

Hikayelerinde gasptan tutun da, çocuk istismarı, tecavüz ve cinayet gibi binbir çeşit suçun ve ahlaksızlığın yaşandığı Palu Ailesi sonunda gözaltına alındı  (hatta ben yazıyı...

Hikayelerinde gasptan tutun da, çocuk istismarı, tecavüz ve cinayet gibi binbir çeşit suçun ve ahlaksızlığın yaşandığı Palu Ailesi sonunda gözaltına alındı  (hatta ben yazıyı yazarken aileden 6 kişinin tutuklandığı bilgisini geçti ajanslar) ama tabii yaşadıklarını, nasıl ve neden yaşamış oldukları ile ilgili tartışmalar da bitmedi.

Aile fertlerinin bizzat kendilerinin canlı yayınlarda aktardığı konular öylesi şaşkınlıklara neden oldu ki toplumda… Bu şaşkınlığı gidermek için memlekette ne kadar psikiyatrist, sosyolog, psikolog, antropolog varsa tamamının yorumlarına başvuruldu.

Ve birçok psikiyatrist, psikolog ailenin psikolojide, “paylaşılmış paranoid bozukluk” denilen bir hastalığı olduğunu iddia etti.

Biliyorum ki çoğunuz benim gibi ilk kez duydunuz bu hastalığı ama hastalıkla ilgili yapılan tarifi Palu Ailesi’nin yaşadıkları ile kıyaslayınca gerçekten hiç mantıksız gelmiyor yapılan bu teşhis!

Ve bence biraz daha düşününce üzerinde bu hastalığın esasında epeyce de yaygın bir hastalık olduğunu görüyorsunuz.

“Yok artık! Daha neler?” demeyin sakın!

Çünkü aslında sandığımızdan çok daha yaygın bu hastalık.

Tam olarak ne demek istediğimi anlayabilmeniz için “paylaşılmış paranoid bozukluğu”nun ne olduğunu kısaca özetleyeyim sizlere…

Efendim… Önce şunu bir belirteyim… Bu hastalıkta mutlaka baskın karakterli bir insan oluyor. Bu bir lider de olabiliyor, bir cemaatin başı ya da bir ailenin reisi  (Palu Ailesi’nde bu baskın karakter damat oluyor).

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar