Kılıçdaroğlu'nun kafasındaki İstanbul adayı kim biliyor musunuz?

Cumhuriyet Halk Partisi dünkü PM (Parti Meclisi) sonrası yerel seçimler için resmen start verdi. Çoğunluğu CHP’de olmayan Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’daki toplam 105 belediyenin adayları belirlendi ve bunlar...

Cumhuriyet Halk Partisi dünkü PM (Parti Meclisi) sonrası yerel seçimler için resmen start verdi.

Çoğunluğu CHP’de olmayan Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’daki toplam 105 belediyenin adayları belirlendi ve bunlar kamuoyuyla paylaşıldı.

Ben paylaşılmayanları ve en çok merak edilen il ve ilçelerin adaylarını aktaracağım sizlere bugün…

Daha önce yazmıştım… CHP, adayların belirlenmesinde etkili olacak anketleri bugün başlatıyor.

3 değişik kamuoyu şirketi İstanbul başta olmak üzere büyükşehirlerde vatandaşa, “CHP’den kimi aday görmek istersiniz?” suali yöneltecek.

Aslında Adana, Antalya, Aydın, Hatay, Eskişehir, Balıkesir illerinde kimlerin aday olacağına zaten karar verdi CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu. Yani bu şehirlerin adayları daha şimdiden belli. Henüz net olmayan İstanbul, İzmir, Ankara gibi kritik iller. Esasında bu illerde de kimlerin aday olacağı kafasında aşağı yukarı belli ama yine de anketlerden çıkacak sonuçları bekleyecek ve ona göre bir rota izleyecek.

Mesela en çok merak edilen il İstanbul.

Her ne kadar son günlerde Muharrem İnce’nin, “Önseçim olursa ben de İstanbul’a adayım” ifadelerinden dolayı adı dolaşımda olsa da ben şundan eminim, İstanbul adayı kesinlikle İnce olmayacak.

Çünkü genel merkez önseçim yapılmaması konusunda kararlı.

Hal böyle olunca da, zaten bunu ön şart olarak koyan İnce’nin aday olması söz konusu olamıyor.

Bu arada bir noktanın altını da çizeyim kalın kalın…

Dün PM sonrası Kemal Bey’e çok yakın bir kaynağımla görüştüğümde CHP Genel Başkanı’nın, İstanbul adayı hususunda çok titiz davrandığı ve kafasında da bu dev metropolü alabileceğini düşündüğü ismin belli olduğunu ifade etti.

İşte bu isim, Konya Milletvekili Abdüllatif Şener…

Kılıçdaroğlu’nun daha önce Şener’i Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aday göstermek istediği bilinen bir durum zaten. O nedenle açıkçası çok şaşırmadım İstanbul için bu isim üzerinde yoğunlaşmasına.

Çünkü Şener, CHP'lilerin yanı sıra muhafazakarların ve Kürtlerin de oyunu alabileceği bir isim olarak değerlendiriliyor.

Gelelim şimdi "Diğer illerde kimler aday olacak" konusuna…

Kılıçdaroğlu’na yakın kaynağımın, “Yüzde yüz emin olduklarımız” diyerek sıraladıkları isimler şunlar:

Adana: Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin.

Antalya: Konyaaltı Belediye Başkanı Muhitin Böcek.

Balıkesir: Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın.

Eskişehir’de Yılmaz Büyükerşen, Aydın’da Özlem Çerçioğlu, Hatay’da ise Lütfü Savaş ile devam kararı var.

İzmir net değil ama Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Mersin’de de eski milletvekili Vahap Seçer isimlerine çok sıcak bakıyor Kılıçdaroğlu.

Gelelim Ankara’ya…

Aslında Mansur Yavaş dönemsel olarak bakıldığında belki de en doğru isim. Ama sanırım Mansur Bey meclis üyelikleri konusundaki şartları nedeniyle aday gösterilmeyecek. Geçen seçimde olduğu gibi yine çok sayıda belediye meclis üyesi istiyor Yavaş. Bütün ilçelerin birinci ve üçüncü sıralarını kendinin belirleyeceği isimlerden olması için diretiyor. Bu biraz canını sıkıyor Kemal Kılıçdaroğlu’nun. Çünkü geçen dönemde ona verilen belediye meclis üyelerinin büyük bölümü seçildikten sonra CHP’den istifa etmişler. O nedenle Mansur Yavaş ismi şimdilik düşünülmüyor.

Düşünülen 3 isim var: Bülent Kuşoğlu, Murat Karayalçın, Yıldırım Kaya.

Ha… Bu arada İstanbul ilçeleri ile ilgili de çok bomba kulisler aldım.

Yalan yok, ben bile şok oldum bu duyduklarım karşısında.

Ama kaynağımın söylediklerine güveniyorum ve sizinle de paylaşıyorum bu bomba bilgiyi…

Mustafa Sarıgül ismi…

Biliyorsunuz epeydir Şişli için aday olduğunu deklare ediyordu Sarıgül.

Ben “Olur” diye de düşünüyordum ama dün öğrendim ki, Kılıçdaroğlu’nun Sarıgül ile ilgili düşündüğü proje başkaymış.

Eyüp ilçesinin de kazanılması gerektiğini düşünüyormuş Kemal Bey ve bunu da Sarıgül'le kesinlikle başaracaklarına inanıyormuş.

Sarıgül bu teklifi kabul eder mi, etmez mi bilmiyorum ama etmesi halinde de enteresan bir kampanya ile karşı karşıya kalacağımız kesin.

Beşiktaş, Kadıköy için de net olmamakla beraber neredeyse belliymiş isimler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.515 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 539 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.499 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.014 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar