Sosyal medya hesabındaki 'Cumhuriyet' meselesi

ÖNCEKİ gün Twitter’da çok enteresan bir tartışma yaşandı. Ben de takip ediyorum ancak fark etmemiştim. Meğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı kişisel...

ÖNCEKİ gün Twitter’da çok enteresan bir tartışma yaşandı. Ben de takip ediyorum ancak fark etmemiştim. Meğer Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kullandığı kişisel hesabında “Cumhuriyet” ibaresi yokmuş. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı yerine, Türkiye Cumhurbaşkanı yazılıymış.

Uzatmayayım... Bu mesele gündeme gelince tabii ortalık epeyce bir karıştı. Çalkalandı. Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başdanışmanı Mustafa Varank devreye girdi ve bu konuda yapılan haberlerin tamamen art niyetli olduğunu savundu. Ve bunu savunurken de eskiye ait birtakım belgeler sundu. Cumhurbaşkanları Turgut Özal, Süleyman Demirel ve Ahmet Necdet Sezer dönemine ait davetiyeleri yayımladı Twitter hesabından.

O davetiyelerde de “Cumhuriyet” ibaresi yok gerçekten. “Türkiye Cumhurbaşkanı Turgut Özal” ya da “Türkiye Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer” yazıyor. Varank’ın gösterdiği tepkiye hak veriyorum. Bu konuda yapılan haberlerin falan çok da iyi niyetli olmadığı konusunda haklı. Zaten gerçekten dertleri olsa Cumhuriyet’le falan, Cumhurbaşkanlığı’nın resmi hesabından da silerler o ibareyi. Orada yazan, “Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Hoşçakalın… 26 Nisan 2023 | 10.508 Okunma Depremzede seçmenle ilgili tuhaf bir durum var 18 Nisan 2023 | 538 Okunma İnce'nin cevaplamasını istediğim soru şu! 15 Nisan 2023 | 1.497 Okunma Seccade… 01 Nisan 2023 | 472 Okunma Akşener ne yapsaydı? 29 Mart 2023 | 1.012 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar