Küresel beklentiler ve 24 Haziran seçimleri

Bir kaç gün önce Amerika Savunma Bakanı Mattis, Senato'da önemli beyanlarda bulundu. Bu beyanların satır aralarına baktığımızda, bizim coğrafya ile bağlı planlamaların çerçevesini görmemiz...

Bir kaç gün önce Amerika Savunma Bakanı Mattis, Senato'da önemli beyanlarda bulundu. Bu beyanların satır aralarına baktığımızda, bizim coğrafya ile bağlı planlamaların çerçevesini görmemiz mümkündür.

Pentagon Başkanı diyor ki; "Suriye'den yakın zamanda çıkmayacağız." Ve ilave ediyor ki; "DEAŞ'ın yeniden hareketlenmesi söz konusudur." Ayrıca Orta Doğu coğrafyasından "hilafet coğrafyası" olarak bahsetmesi, bölgeye bakış açılarındaki parametrenin neye göre dizayn ettiklerinin de ipucunu vermektedir.

Bu coğrafyada, her halükarda Batı İttifakının yeni dizayn peşinde olduğu ve bu dizayn tablosunda Türkiye'ye kendileri dışında hareket alanı kalmaması için çaba harcadıklarını anlamaktayız.

Uzun zamandır, Türkiye'ye yönelik hamlelerin altın

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.719 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.608 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.278 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.407 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.956 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar