Dünyayı zora sokan "Kuralsız Savaş" dönemi kapıda

Tüm savaşların kuralları oldu. Savaşlar her ne kadar acımasız olsa da, orada bile kurallar devrede olmalı. İçinde bulunduğumuz çağın savaş anlayışını yok sayan girişimler, bunu devreye...

Tüm savaşların kuralları oldu. Savaşlar her ne kadar acımasız olsa da, orada bile kurallar devrede olmalı. İçinde bulunduğumuz çağın savaş anlayışını yok sayan girişimler, bunu devreye sokanlar için de husumetin sinyalidir.

Doğu Guta'da, neredeyse aylardır insanlık dramı sürmekte. İnsanlar havasız, yemeksiz ve aç ölümün pençesinde. Küçücük çocuklar ve yaşlılar ölümle savaşıyor. Suriye rejiminin, Esad'ın gerçekleştirdiği bu eylemlerin önüne geçecek hiç bir güç, söz konusu değildir neredeyse. Sadece Türkiye yüksek perdeden "dur" diyor. Rusya ve İran, Esad gerekçeleri ile konuyu izah etmekte.

Afganistan'da günler önce, küçük yaşta hafızlık eğitimi gören çocukların mezuniyet töreninde katliam gerçekleşti. Bunu da yapan ABD oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.718 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.607 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.274 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.406 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.954 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar