Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil!

Bunun farkında olmayan taraf yok. Rusya kendi kazanımlarını garantiye bağlama çabasında. Hele ABD'nin yapacaklarını önceden kestirme konusunda tedirginliği varken, İdlib'deki üstüne basabasa attığı...

Bunun farkında olmayan taraf yok. Rusya kendi kazanımlarını garantiye bağlama çabasında. Hele ABD'nin yapacaklarını önceden kestirme konusunda tedirginliği varken, İdlib'deki üstüne basabasa attığı adımları, Türkiye'yi kaybetmeden çıkardığı sesleri, biraz da ABD üzerinde psikolojik zafer niteliği olarak okudu. 

ABD'nin Suriye özelinde planladığı şeyin parçalanma olduğunu, bugün artık anlamayan kalmadı. Bu parçalanmanın bıçağının da PKK-PYD'li terörist gruplar olduğuna şüphe kalmadı. 

Bu durumda Rusya, Amerika'nın elindeki kozu yanına çekme gayretinden daha ziyade, geldiği noktada kazanımlarını kesinleştirme niyetinde. Akdeniz; Rusya açısından da önemli ve oradan geri çıkmayacak. 

Suriye rejimine bu kadar desteğin nedeninin "Esad" olmadığını da zaman zaman yazmıştım. İran'dan farklı olarak, R

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.717 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.606 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.274 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.403 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.952 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar