İran’ın içinde bulunduğu gerçekler

İran; kendine yönelik uzun yıllardır karşılaştığı ambargolarla, ABD’nin başını çektiği dayatmalar sonucunda, ciddi sosyolojik sorunlarla karşı karşıya kaldı.  Rejimin...

İran; kendine yönelik uzun yıllardır karşılaştığı ambargolarla, ABD’nin başını çektiği dayatmalar sonucunda, ciddi sosyolojik sorunlarla karşı karşıya kaldı. 

Rejimin yönetim şekli ve dayatılan hayat tarzı ve şartları, buna alttan alttan itiraz edenleri pekiştirdi. İslam devrimi ile birlikte toplumdaki zoraki dayatmalar, aksi reaksiyonları da devreye soktu. Buna basından fazla ses çıkarılmasa da, giderek rejimin dayatmaları insanlarda itiraz kültürünü daha da geliştirdi. Ülkeden gidenlerin çoğunun muhacereti, rejim baskısı ve dayatmalara karşı itiraz olarak yorumladı. 

Lakin İran bu itirazlar arttıkça baskıları çoğalttı. İtirazlara kulak verme yerine idamları, tutuklamaları ve istihbarat yöntemlerini önemsedi. 

Ülkede farklı etnik kimliklerin olduğu malumdur. Özellikle Türklerle ilgili İran yönetimi uzun yıllardır insanların ist

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.718 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.607 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.274 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.406 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.954 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar