ABD’nin yeni nükleer doktrini ve Rusya

ABD’nin yeni nükleer doktrinine göre; Kuzey Kore, “ertelenmeyecek ve öngörülmeyen tehdit” olarak tarifi ile yayınlandı. Bu yeni nükleer doktrine göre sadece Kuzey Kore değil, Asya Pasifik’teki diğer tehdit de Rusya...

ABD’nin yeni nükleer doktrinine göre; Kuzey Kore, “ertelenmeyecek ve öngörülmeyen tehdit” olarak tarifi ile yayınlandı. Bu yeni nükleer doktrine göre sadece Kuzey Kore değil, Asya Pasifik’teki diğer tehdit de Rusya ve Çin olarak belirlendi.

ABD; Rusya’nın anlaşmalara rağmen, nükleer çalışmalarına ve silah üretimine daha büyük alan açtığını, kendine yönelik tehdit olarak algılamakta!

Yeni nükleer doktrinde, İran’ın nükleer çalışmaları tehdit unsuru olarak raporlandı.

Şimdi bu doktrin, ABD’nin içinde bulunduğumuz dönemde, kimleri ve nasıl hedef olarak tanımladığı tehdit profilini anlatmakta.

Hatırlıyorsanız, oğul Bush döneminde, şeytan üçgeni doktrini devr

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.719 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.608 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.278 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.407 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.956 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar