İstanbul’un Kudüs misyonu ve dönüm noktası

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki şimdiki profili, yıllar sonra bu teşkilatın gerçek misyonunu ortaya koymakla birlikte, Müslümanlar...

İslam İşbirliği Teşkilatı’nın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki şimdiki profili, yıllar sonra bu teşkilatın gerçek misyonunu ortaya koymakla birlikte, Müslümanlar için dönüm noktası oldu.

Bir taraftan uzun yıllardır İslam ülkelerinde veya coğrafyasında hiç bitmeyen savaşları, darbeleri, iç kavgaları, mezhep çatışmalarını, yönetimlerin halkları ile sorununu konuşmalı, diğer taraftan da bu duruma neden olan odak noktalarını tespit ederek, karşı koyuş adımlarını atmalıyız. Bütün bunlar bundan sonrası için şart haline gelmiştir.

Osmanlı sonrası bu coğrafyada kurulan suni devletler ve başlarına getirilen İngiliz-Yahudi ittifakı tarafından belirlenen yönetici aileler, İslam coğrafyasının Batılı ittifak tarafından kolayca idare edilmesine zemin oluşturdu.

NATO ve Varşova paktlarının karşı karşıya geldiği dön

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Ermenistan üzerinden değiştirilmek istenen bölgesel dengeler 13 Ekim 2018 | 4.717 Okunma Rusya, Ukrayna üzerinden Amerikan girişimini nasıl önleyecek? 17 Eylül 2018 | 4.606 Okunma Bakü'nün kurtuluş günü ve içerdiği mesaj 15 Eylül 2018 | 3.274 Okunma Türkiye'nin uyarılarını dikkate almadan istikrar ve barış mümkün değil! 10 Eylül 2018 | 4.403 Okunma İdlib hangi beklentilerin yansımasıdır? 08 Eylül 2018 | 3.952 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar