Enflasyonda düşüş biraz zaman alacak

Yılsonu enflasyon öngörüsünü yukarı doğru revize eden Merkez Bankası, satır aralarında  bir müjdeyi de veriyor: Kamu ‘zam’ ve vergi ayarlamalarında bir süre daha frene basacak.Merkez Bankası enflasyon...

Yılsonu enflasyon öngörüsünü yukarı doğru revize eden Merkez Bankası, satır aralarında  bir müjdeyi de veriyor: Kamu ‘zam’ ve vergi ayarlamalarında bir süre daha frene basacak.

Merkez Bankası enflasyon raporunu dün açıkladı. Bir defa daha gördük ki enflasyonu düşürmek biraz daha zor olacak, zaman alacak.

- Merkez Bankası yıl sonu enflasyonu için biraz daha kötümser. 3 ay önce yüzde 7.9 olan enflasyon tahminini 8.4’e yükseltti. Değişikliğin başlıca nedeni petrol fiyatı ve kurdaki artış. Buna KGF ve ÖTV gibi kamu müdahaleleriyle ivmelenen iç talebin hala canlı seyretmesi eklenince ortaya yarım puanlık “tahmin” revizyonu çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Futbolcuları kim dolandırdı? 28 Kasım 2023 | 228 Okunma Daha güçlü Avrupa ve daha güçlü euro 14 Kasım 2023 | 63 Okunma Hava kirliliğine karşı ultra düşük emisyon 20 Aralık 2022 | 134 Okunma Davos acaba balon mu? 24 Mayıs 2022 | 202 Okunma Sürdürülebilir tarım ve teknoloji 17 Mayıs 2022 | 238 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar