Yol haritası ve Başkanlığa bakış

Her şeyden önce Güneydoğu’daki gelişmeler, Ankara’daki siyasi aktörler arasında diyalog ve uzlaşma kanallarının canlandırılması gerektiğini gösteriyor. Bu nedenle dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile...

Her şeyden önce Güneydoğu’daki gelişmeler, Ankara’daki siyasi aktörler arasında diyalog ve uzlaşma kanallarının canlandırılması gerektiğini gösteriyor.

Bu nedenle dün Başbakan Ahmet Davutoğlu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun bir araya gelmesi, yeni anayasa başlığını aşan bir anlam ifade ediyor.

Yüzler gülüyordu

AK Parti-CHP heyetlerinin görüşmesi sürerken, Yeni Şafak Ankara Temsilcisi Abdülkadir Selvi ile Meclis’te Başbakanlık ofisinin olduğu kattaydık.

Görüşme uzadıkça yüzler daha çok gülüyordu.

Bakanlar, AK Parti milletvekilleri, danışmanlar, çerçevesi belli olan ancak sürprizlere de açık görüşmeden çıkacak olası sonuçlar üzerinden sohbet ediyordu.

Sohbete, “CHP’liler tarçın ikram etmişler. Bizim burada tarçın yok, ıhlamur verelim” esprileri de eşlik ediyordu.

2,5 saat süren görüşmeden sonra makam odasına gelen Başbakan Davutoğlu ile tokalaştık. Yüzü gülüyordu. İlk görüşmenin kendisini tatmin ettiğini gösteren bir ifadesi vardı.

Abdülkadir ile bana, “Yukarıdaki açıklamayı kaçırdınız” diye takıldı. Ardından kurmaylarıyla sıcağı sıcağına ilk değerlendirmeyi Meclis’te yaptı. CHP Sözcüsü Haluk Koç ve AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik’in gazetecilere yaptığı açıklamaları dinledi. Sonra da bir başka toplantı için Çankaya Köşkü’ne geçti.

Başbakan Meclis’ten ayrılırken AK Parti kanadından görüşmeye katılan bir heyet üyesinin şu iki cümlesi en genel manzarayı yansıtıyordu:

“İyi başladı ama önemli olan içinin nasıl doldurulacağı. Tabi MHP’yle görüşmeyi de görmemiz lazım.”

Dört maddede uzlaşma

Gelelim görüşmenin içeriğine... 2,5 saatin özeti 4 başlıkta toplanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar