Yeni sürecin parametreleri

Suruç’ta Kobani’ye gitmeye hazırlanan gençlerin ölümüyle sonuçlanan saldırının tetiklediği gelişmeler kaygı verici.IŞİD, PKK ve DHKP-C özelinde yürütülecek olan topyekûn...

Suruç’ta Kobani’ye gitmeye hazırlanan gençlerin ölümüyle sonuçlanan saldırının tetiklediği gelişmeler kaygı verici.
IŞİD, PKK ve DHKP-C özelinde yürütülecek olan topyekûn mücadelenin hem uzun soluklu hem de sonuç almaya odaklı olduğu görülüyor.
Son 72 saatte yaşananlar içinde sonuçları itibarıyla en çok üzerinde durulması gereken konu Kuzey Irak’taki PKK kamplarını vurma kararı.
Kuzey Irak’taki PKK kampları son olarak 2011 yılında vurulmuştu.
Ak Parti iktidarı tarafından başlatılan ve büyük toplumsal destek gören çözüm sürecinin inişli çıkışlı aşamalarında güvenlikçi politikalara yeniden dönüş çerçevesinde yapılan beyin jimnastikleri, sürecin zedelenmemesi adına, ne içeride kapsamlı operasyonlara ne de dışarıda askeri operasyonlara yol verdi.
Devletin terör örgütlerine dönük entegre bir mücadeleyi gündeminin ilk sırasına koyduğu resim içerisinde PKK ile mücadele sonuçları ve maliyeti itibarıyla ayrı bir ağırlıkta.
Ankara’da IŞİD ve PKK’nın sınır ötesinde vurulması kararının çıktığı güvenlik zirvelerinde oluşan ortak karar ve terörle topyekün mücadelede izlenecek stratejinin ana hatlarını şöyle özetlemek mümkün:
Topyekûn mücadele
Türkiye’de hiçbir illegal gücün terör estirmesine izin verilmeyecek. Kamu düzeninin tam olarak tesisi esas olacak. Gerek PKK’yla, gerek IŞİD’le gerek DHKP-C’yle mücadelede İç Güvenlik Yasası hükümleri eksiksiz uygulanacak. Mücadele hukuk düzeni ve hukuk devleti ilkelerine uygun yürütülecek.
Terör örgütlerine dönük operasyonlar hem yurtiçi hem de sınır ötesine yönelik olarak devam edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar