Türkiye’nin polisi olmak

15 Temmuz gecesi devlet, FETÖ’cü askerlerin darbe girişimine karşı koyabilmek için ayağa kalktığında, gözler ilk olarak özel harekât polislerine çevrildi. Ağır silahlara sahip, uçakla başkentin...

15 Temmuz gecesi devlet, FETÖ’cü askerlerin darbe girişimine karşı koyabilmek için ayağa kalktığında, gözler ilk olarak özel harekât polislerine çevrildi.


Ağır silahlara sahip, uçakla başkentin üzerinde dolaşan, tankları sokağa çıkaran FETÖ’cü askerlere karşı koyabilecek en donanımlı güç, poliste, özellikle de özel harekâtçılardaydı.
FETÖ’nün darbe girişimine karşı hangi birliklerin, hangi komutanların karşı koyacağının henüz bilinmediği o saatlerde Emniyet’in merkez birimlerinden tüm polislere, “Hazır olun” mesajı gitti.
Darbecilerin gözü kulağı ise Gölbaşı’ndaki Özel Harekât Daire Başkanlığı’ndaydı.
O emir geldiğinde Halit Gürsel, omuz omuza görev yaptığı meslektaşı Seher Yaşar’la nişanlanmak için son hazırlıklarını yapıyordu.
Ailesi, özene bezene aldığı nişan yüzükleriyle Diyarbakır’dan Ankara’ya gelmiş, Gürsel ile Yaşar’ın nişanı için aldıkları kıyafetlerini giymiş, nişan töreni için heyecanla bekliyordu.

Mesaiden dönen Gürsel’e amirleri “Hemen göreve” emri verdiğinde, iki aile, nişanı bir gün sonra yapmayı kararlaştırdı.
Gürsel, babasının arabasını alarak, nişanlanmaya hazırlandığı Yaşar’la birlikte görev yerine döndü.
Alelacele üniformalarını giyip, Özel Harekât merkezine dönen çift, diğer polislerle birlikte bahçe kısmında verilecek emirleri beklerken, FETÖ’cü polisler de talimat veriyordu:
“Ateş serbest.”
Daire Başkanlığı’nın bahçesine Kandil’de kullanılan bombalardan ilki bırakıldığında Gürsel ile Yaşar, bahçedeki diğer meslektaşlarıyla birlikte şehit düştü.
Ailelerinin elinde parmaklara takılamayan yüzükler kaldı.
Bir sonraki bombada 2 aylık hamile eşini geride bırakıp sonsuzluğa karışan Hüseyin Goral şehit düştü bu kez.
Helikopter pilotu olmaya hazırlanan henüz 26 yaşındaki ikiz kardeşler Ahmet ve Mehmet Oruç.
Ve göreve koşan diğer polisler.
‘Kendilerinden dahi vazgeçtiler’

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar