Türk jetleri Musul envanterinde

Başbakan Binali Yıldırım dün Ak Parti grup toplantısı için Meclis’e gelişinde keyifliydi. Pratik zekâsının ürünü hazır cevaplığıyla gazetecilerin sorularını savuşturmakta...

Başbakan Binali Yıldırım dün Ak Parti grup toplantısı için Meclis’e gelişinde keyifliydi.

Pratik zekâsının ürünü hazır cevaplığıyla gazetecilerin sorularını savuşturmakta ünlü olan Başbakan’la Meclis muhabiri arkadaşlarımızın diyaloğu her zamanki gibi izlenmeye değerdi.


Grup toplantısına girerken konu, MHP lideri Devlet Bahçeli’nin kısa bir süre önce tamamlanan konuşmasında başkanlık sistemi sözlerine açıklık getirirken kullandığı ifadelerdi.

Gazeteciler, Bahçeli’nin sorduğu zor çözülen bir matematik problemi ile karşılaşmışçasına Yıldırım’a art arda sorular yöneltti. Başbakan, Bahçeli’nin, anayasa değişikliği konusunda, “Biz millete gitmekten korkmayız” ifadesinin hatırlatılması ve “330’a destek verecek herhalde” diye sorulması üzerine, “Doğru demiş. Doğru söze ne denir?” karşılığını verdi.

“Sayın Bahçeli’nin sözlerinden ne anladınız? Üç bilinmeyenli denklem gibi, çözebildiniz mi?” diye sorulduğunda da “Sizin anladığınızı anladım. Bilinmeyen bir şey yok, her şey biliniyor” karşılığını verdi.

“Sayın Bahçeli de bize öyle söylüyor” diye sorulması üzerine, “Demek ki doğru yolda gidiyor” ifadesini kullandı.

Başkanlık sistemiyle ilgili referandum konusunda mutabakat oluşup oluşmadığı sorusunun yöneltilmesi üzerine ise, “Yeni anayasa değişikliği ve başkanlık sistemini de içeren teklifimizi Meclis’imize getireceğiz. Karar, yüce Meclis’indir” dedi.

Reuters muhabirinin, “Teklifi ne zaman Meclis’e getireceksiniz? Ne zaman referandum yapılacak?” sorusuna ise muhabirin çalıştığı kurumu bildiğini gösterircesine, “As soon as possible” (Mümkün olan en kısa sürede) yanıtını verdi.

‘Operasyondayız’ açıklaması

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.910 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 198 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 601 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar