Terör örgütlerinin 15 Temmuz öfkesi

15 Temmuz darbe girişimi, sadece hükümeti düşürmek, parlamentoyu kapatmak gibi klasik darbelerin taşıdığı amaçların ötesinde de hedefleri içinde barındırıyordu. Ordunun önemli bir...

15 Temmuz darbe girişimi, sadece hükümeti düşürmek, parlamentoyu kapatmak gibi klasik darbelerin taşıdığı amaçların ötesinde de hedefleri içinde barındırıyordu.

Ordunun önemli bir kısmının katılmadığı, siyasetçilerin sonuna kadar karşı çıktığı, medyasından sivil toplum örgütüne kadar bütün toplum kesimlerinin ilk dakikadan tavrını koyduğu girişimin başarıya ulaşması, ülkenin her yanına yayılabilecek kanlı ve çatışmalı bir sürecin başlaması anlamına da gelecekti.

Yönetilemez hale sokulmak istenen Türkiye, bırakın Suriye’de adım atmayı, Suriye haline dönecek ve müdahaleye açık bir ülke konumuna düşecekti.

Tersi oldu.

Darbeciler kaybetti, darbe gecesinden güçlenmiş ve kenetlenmiş bir toplum çıktı.

Terör örgütleri ise 15 Temmuz’da en büyük yarayı alan güvenlik güçlerinin sarsıldığını düşünerek kanlı eylemler dönemini başlattı.

Görülmemiş sıklıkta terör eylemleri, hemen her gün yeni bir acıyla uyanmamıza ya da uyumamıza yol açıyor.

IŞİD eyleminden hemen sonra PKK harekete geçiyor, FETÖ unsurları her an harekete geçmeye hazır bekliyor.

15 Temmuz sonrasında yaşananlara baktığımızda bu tablo daha da somutlaşıyor.

PKK’nın darbe girişiminden sonra gerçekleştirdiği bazı büyük saldırılar şöyle sıralanıyor:

- 25 Temmuz’da Mardin Derik’te bombalı saldırıda 3 polis şehit oldu.

- 27 Temmuz’da Siirt’te zırhlı aracın geçişi sırasında bomba patlatıldı, 3 asker şehit düştü.

- 10 Ağustos’ta Diyarbakır Sur’da polis servis aracı geçerken bomba patlatıldı, aynı aileden 5 kişi yaşamını yitirdi, 5’i polis 12 kişi yaralandı.

- 15 Ağustos’ta, Diyarbakır-Batman karayolunda Bölge Denetleme İstasyonu’na yönelik bombalı araçla saldırı düzenlendi. 5’i polis, 1’i çocuk 7 kişi şehit oldu.

- 17 Ağustos’ta, Van’da Polisevi ve Polis Merkezi’nin bulunduğu binaya patlayıcı yüklü araçla saldırı düzenlendi. 2’si polis 5 kişi şehit oldu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar