Tek kapı devrimi yolda

Türkiye, içte ve dışta kritik tarihsel süreçlerden geçiyor. TSK, Zeytin Dalı operasyonuyla, tarihindeki en zorlu harekâtlardan birine imza atarken, devlet de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi radikal bir sistem...

Türkiye, içte ve dışta kritik tarihsel süreçlerden geçiyor. TSK, Zeytin Dalı operasyonuyla, tarihindeki en zorlu harekâtlardan birine imza atarken, devlet de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gibi radikal bir sistem değişikliğine hazırlanıyor.
 
Bu zorlu tabloda devletin kurumları çalışıyor. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne yönelik uyum düzenlemeleri konusunda AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu komisyon çalışmalarını sürdürüyor. Ancak sisteme geçiş sadece teknik yasal düzenlemelerle sınırlı değil.

Devletin bir anlamda yeniden yapılandırılması da söz konusu.

Türkiye’nin tarihsel olarak en önemli sıkıntılarından biri de bürokratik işleyiş.

Başbakanlık, uzun bir süredir, bu bürokratik işleyişi baştan sona değiştirmeye yönelik bir çalışma yürütüyor.

Yapılan çalışmalar gösteriyor ki herhangi bir olay karşısında, koltuğunu korumak, çalışmalarını göstermek isteyen bürokrat, elinde ne varsa, ne çalışma yürüttüyse ilgili kurumlara ve siyasete sunuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar