Tarihi mitingden tarihi ziyarete

Yenikapı’daki tarihi miting Türkiye’nin moralini yükseltti.Artık hiçbir şeyin 15 Temmuz öncesi gibi olmayacağının en önemli kanıtını oluşturdu.Türkiye, siyasi tarihinin kritik dönemeçlerinden...

Yenikapı’daki tarihi miting Türkiye’nin moralini yükseltti.
Artık hiçbir şeyin 15 Temmuz öncesi gibi olmayacağının en önemli kanıtını oluşturdu.
Türkiye, siyasi tarihinin kritik dönemeçlerinden birinde bulunuyor.

15 Temmuz darbe girişimi, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin, içte yerli ve ithal terör, bölgesinde Suriye merkezli oldubittilerle sıkıştırıldığı bir dönemde gerçekleştirildi.
Bu sıkışmışlık, 24 Kasım’da Rus uçağının düşürülmesi olayıyla bambaşka bir boyuta da taşındı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Yenikapı’daki tarihi mitingin ardından bugün yine tarihi önemde bir ziyaret gerçekleştirecek.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le St. Petersburg’da bir araya gelecek.
Biz de Erdoğan’ın gezisini izleyeceğiz.
Gezi, sadece Rus uçağının düşürülmesinin ardından gerçekleşen ilk yüz yüze görüşme olması açısından değil, zamanlaması açısından da ayrı bir önem taşıyor.
Anımsatmak gerekir ki bu ziyaret Erdoğan’ın 15 Temmuz’dan sonraki ilk yurtdışı gezisi.
Ayrıca Cumhurbaşkanı Türkiye-Rusya ilişkilerinin normalleşmesi açısından önem taşıyan bu ziyareti “A’dan Z’ye yeni bir milat” olarak yorumluyor ve “ümidini üst düzeyde tutarak” Rusya’ya gidiyor.
Erdoğan-Putin görüşmesinin gündemi
Putin görüşmesinde masada 9 aylık süreçte yaşananlar, bunun ekonomik boyutu ve
siyasi konular olacak.
Şüphe yok ki en önemli başlıklardan biri Rus uçağını düşüren pilotlarla ilgili kuşkular.
Uçağı düşüren pilotların adının FETÖ soruşturması kapsamında geçmesi, pilotların bu nedenle tutuklandığı bilgisi, kriz çıkarmaya yönelik bilinçli bir harekette bulunulduğu iddiaları önemli gündem maddesi.
Bu bağlamda, paralel yapının Rusya’daki ve bölgedeki faaliyetleri, darbe girişimine karşı Rusya’nın Türkiye’ye verdiği destek de konuşulacak.
Diğer önemli bir başlık ise Suriye.
Suriye konusunda ABD ile birlikte en önemli oyun kurucu Rusya.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar