Sürece dönmek için ilk adımı PKK atmalı

››Ankara’daki üst düzey Batılı bir diplomat Türkiye’nin IŞİD ve PKK’ya yönelik operasyonlarını değerlendirdi... ››Türkiye’nin üslerini koalisyona açması...

››Ankara’daki üst düzey Batılı bir diplomat Türkiye’nin IŞİD ve PKK’ya yönelik operasyonlarını değerlendirdi...

››Türkiye’nin üslerini koalisyona açması IŞİD’le mücadeleye fayda sağlayacak. Türkiye de operasyonlara katılacak

››PYD müttefikimiz değil. PKK Türkiye’nin iç meselesi. Çözüm sürecine dönmek için önce PKK saldırılarına son vermeli

Ankara, birbiriyle iç içe geçmiş çok kritik öneme sahip iki süreci birlikte yürütüyor.
Birincisi çözüm sürecinin geleceği ve terörle mücadele. İkincisi ise Türkiye’nin Suriye sınırının koalisyon güçleri ortaklığıyla terör örgütlerinden arındırılması.
Türkiye için IŞİD’le mücadele ne kadar önemliyse Fırat’ın batısında PYD’nin bir oldu bittisine izin vermemek de o kadar önemli.
Kuzey Suriye’de ABD desteğiyle meşru bir güce dönüşen PYD’nin pompaladığı motivasyonun Türkiye içinde çözüm sürecini getirdiği nokta ortada.
Ankara’da hem diplomatik, hem siyasi hem de askeri koridorlar bu günlerde çok hareketli.
Bu sıcak atmosferde, dün, IŞİD’e karşı kurulan koalisyonun üyesi de olan etkili bir ülkenin Ankara’daki üst düzey bir bürokratıyla bir araya geldik. Batılı diplomatın mesajları Türkiye’nin IŞİD’le mücadele konusunda ABD ve diğer koalisyon ortaklarına vereceği desteğin hem zaman hem de imkan açısından ucunun açık olduğunu gösteriyor.
Batılı kaynağın, Suriye ve PKK’ya yönelik operasyonlar konusundaki açıklamalarının satır başları şöyle:
IŞİD-PKK bağlantısız
Türkiye’nin koalisyon ülkeleri ile işbirliği IŞİD’in üzerinde ek bir baskı yaratacak ve bölgesel sorunların çözülmesinde ABD ve koalisyona çok yardımcı olacak. Türkiye’nin sınır boyunca sahip olduğu askeri tesisler, IŞİD’e karşı askeri baskı yapılmasına nicel anlamda boyut kazandıracak. Sadece hava operasyonları değil, IŞİD’İn Türkiye ve diğer ülkelere yönelik olası tehditlerine karşı birlikte çalışma söz konusu olacak. IŞİD’le mücadele bir günlük değil, uzun dönemli bir mücadele olacak.
İşbirliğimizde yeni bir aşamaya geçiyoruz. Perspektifimiz IŞİD’e karşı uzun dönemli bir mücadelede çerçevesinin oluşması. IŞİD bir gecede doğmadı, geriletmek ve en sonunda yenilgiye uğratmak fazla zaman alacak bir konu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.910 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 198 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 601 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar