Sofya yolundaki sıcak gündem

SofyaBulgaristan’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun uçağındayız.Uçakta bulunanların gündeminde Güneydoğu’dan gelen haberler ve Başbakan’ın yola çıkmadan hemen önce yaptığı...

Sofya
Bulgaristan’a giden Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun uçağındayız.
Uçakta bulunanların gündeminde Güneydoğu’dan gelen haberler ve Başbakan’ın yola çıkmadan hemen önce yaptığı açıklamalar var.
Eğitime ara verilen Cizre’den gelen görüntüler.
Şırnak’a yapılan uçuşların operasyonel nedenlerle durdurulduğuna yönelik THY’den yapılan açıklama.
Habur Sınır Kapısı’nın kapatıldığı duyurusu.
Silopi ve Cizre’ye askeri araç sevkiyatının yapıldığı yönündeki haberler.
Öğretmenleri ilçeden ayrılan ve okulları tatil edilen çocuklar.
Haberler bu ilçelerle de sınırlı değil.
Diyarbakır Sur ve Silvan’dan, Mardin Nusaybin ve Dargeçit’ten, Ağrı Doğubayazıt’tan, Hakkâri Yüksekova’dan benzer haberler gelmeye devam ediyor.
Dün de Silvan’dan iki polisin şehit olduğu haberi geldi.
Şehit olan güvenlik güçleri, ölen siviller, tuzaklanmış hendekler.
Başbakan Davutoğlu, Sofya yolculuğuna başlamadan önce basın toplantısında yöneltilen sorular karşısında net:
“Barikat kurmak, hendek kazmak, mayın döşemek, okulları terör karargâhı haline dönüştürüp çatışma çıkarmak, tarihi camilerimizi tahrip etmek şeklinde Sur’da, Lice’de, Silvan’da birtakım faaliyetler içine girdiler. Cizre-Silopi-Nusaybin-Dargeçit-Yüksekova hattında halkı devletle karşı karşıya getirecek faaliyetlere yöneldiler. Cizre ve Silopi’de sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinin sebebi de teröristlerin sivil halkı katletmesine sebebiyet verecek şekilde bir ortamın doğmasına engel olmak. İnşallah Cizre ve Silopi’de bu güvenlik ortamı tam anlamıyla tesis edilecek. Siyaset yapmak isteyenlere her türlü kapı açık. Ama belli ilçelerimizde Suriye ve Irak’ta olduğu gibi manzaralar yaşatabileceklerini düşünenler, o ateşi Türkiye’ye yaymak isteyenler bilsinler ki güvenlik birimlerimize verdiğimiz talimat açıktır. Okullara gelince, tam bu soruyu şimdi HDP’lilere sormak lazım. O okullar oradaki masum ve gözleri ışıl ışıl parlayan çocukları yetiştirmek için. O okullar çocukların dağa çıkıp genç yaşta heba olmaları için değil. TBMM’ye gelip siyaset yapabilmelerini sağlamak içindir. Bu çocukların her birinin en iyi şartlarda eğitimin devam etmesi için her türlü tedbir alınacak. Şu kısa dönemde sokağa çıkma yasağı üzerinden ilçelerimizde sükunet sağlanınca, daha yoğunlaştırıcı eğitimle o güzel çocuklarımızın her birinin geleceğine sahip çıkacağız.”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar