‘Saldırıya çok üzüldük’

Sare Davutoğlu, başarılı bir kadın doğum uzmanı ama artık siyaset sahnesinde de yer alıyor… Sare Hanım, eşi Başbakan Davutoğlu’nun kendine göre daha soğukkanlı olduğunu söylüyor; toplumdaki...

Sare Davutoğlu, başarılı bir kadın doğum uzmanı ama artık siyaset sahnesinde de yer alıyor… Sare Hanım, eşi Başbakan Davutoğlu’nun kendine göre daha soğukkanlı olduğunu söylüyor; toplumdaki kutuplaşma da siyasetteki sert dil de onu endişelendiriyor. Eşiyle HDP’nin Diyarbakır’daki mitingindeki bombalı saldırıya çok üzüldüklerini söylüyor

Ankara şu günlerde çok telaşlı. Seçim sonuçlarının hazmedilmesinin ardından yeni hükümet arayışlarında resmi süreç de başladı.
Önümüzdeki günlerde Türkiye’nin yeniden bir koalisyon deneyimi yaşayıp yaşayamayacağını göreceğiz.
Bu telaşlı takvime kendi adıma bir günlüğüne ara vererek Operatör Doktor Sare Davutoğlu ile İstanbul’da bir gün geçirdim.
Sare Hanım’la ilgili cümle kurarken, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun eşi diye başlamak işime gelmiyor.
Kadın dayanışması da diyebilirsiniz.
Çünkü, başarılı bir kadın doğum uzmanı kişisel kariyerine imza atan Sare Davutoğlu’nun siyaset sahnesinde işin gereği olarak konumladığı bir resim söz konusu.
Sare Davutoğlu ile İstanbul’un Bahçelievler semtinde, Başbakan Davutoğlu ile yıllarca oturdukları evin hemen bitişiğindeki muayenehanesinde başladı sohbetimiz.
Sohbet boyunca, haz duyduğu şeyin öncelikle doktorluk olduğu çok kolay anlaşılıyordu.
Hem tesettürlü hem de başı açık bir hasta profili vardı.
Hastalarının çocuklarını gösterip “Bu da benim bebeğim, abisi de” diyordu.
Uzun yıllara yayılan hasta-doktor ilişkisi nedeniyle birçok ailenin bazen dört çocuğunun da doğumunu yaptırdığını anlattı. O bebekler o yüzden Sare Hanım’ın da bebekleriydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar