Şahitliğin gerekçeleri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın önceki gün İstanbul’da gerçekleştirilen nikah töreni, medyanın ve kamuoyunun ilgisinin...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kızı Sümeyye Erdoğan ile Selçuk Bayraktar’ın önceki gün İstanbul’da gerçekleştirilen nikah töreni, medyanın ve kamuoyunun ilgisinin odağındaydı.

Dün katıldığım nikahla ilgili izlenimlerimi aktarmıştım.

Nikahla ilgili medyada birçok yazı ve haber yer aldı, sosyal medyada binlerce mesaj paylaşıldı.

Yaşananlar, davetliler, gelin ve damat, törenin nasıl geçtiğinin yanında Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın nikah şahitlerinden biri olması ayrıca tartışıldı.

İstanbul’daki nikahtan bir gün önce 8 askerin şehit olması, nikahın olduğu gün şehit cenazesinin de kaldırılması Orgeneral Akar’la ilgili bir bölümü çok sert eleştirilere, nikaha katılmasının doğru olup olmadığı yönünde tartışmalara yol açtı.

Törenin hemen ardından tartışmaların Ankara’ya yansımalarına, başkentte dile getirilen iddialara nasıl bakıldığına yanıt aradım.

Kaynaklar, Akar’ın nikaha katılması ve şahitlik yapması konusunda birden çok nedene işaret etti.

Siyasi kimliklerden bağımsız

Bunların başında, Akar’ın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanı sıra siyasi kimliklerden bağımsız biçimde Bayraktar ailesini de yakından tanıması geliyor.

Bayraktar ailesi, yerli, silahsız-silahlı insansız hava aracı üretimi konusunda uzun yıllardır çalışıyor.

Bu çalışmaların başında ise Sümeyye Erdoğan ile evlenen Selçuk Bayraktar var.

Akar’ın hem Selçuk Bayraktar hem de babası Özdemir Bayraktar’la tanışıklığı da uzun yıllara dayanıyor.

Bayraktar ailesinin şirketi tarafından yapılan silahsız İHA’lar TSK tarafından kullanılıyor.

Silahlı İHA’ların ise testleri yapılıyor.

Asker, riskli bir alan olarak değerlendirilen insansız hava araçları konusunda çalışan Selçuk Bayraktar’ı yakından tanıyor ve çalışmalarını da yakından izliyor.

Bayraktar’ın, TSK’ya 5 ila 10 yıl içerisinde büyük fayda sağlayacak bir alanda elini taşın altına koymuş nadir isimlerden biri olduğunu düşünüyor.

Yerli İHA’ların üretiminin TSK’ya sağladığı fayda dışında Türkiye’nin büyük devletler nezdinde büyük itibar kazanmasını sağladığı, bunun da ötesinde yüzlerce askerin yaşamını kurtardığı inancını taşıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar