Referandum kampanyasının gündem maddeleri

Anayasa değişikliği teklifi Meclis’ten geçti. Artık gözler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın referandum kararı almasının ardından yaşanacak süreçte. Mevzuata göre...

Anayasa değişikliği teklifi Meclis’ten geçti.

Artık gözler, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın referandum kararı almasının ardından yaşanacak süreçte.


Mevzuata göre, Cumhurbaşkanı’nın referandum kararının Resmi Gazete’de yayımlanmasından sonra propaganda çalışmaları için 60 günlük bir süre var.

60 günden sonraki ilk pazar günü sandığın kurulması zorunlu.

Cumhurbaşkanı’nın referandum kararı alacağı tarihe göre, 26 Mart, 2 ya da 9 Nisan tarihlerinden birinde referandumun yapılabileceği değerlendiriliyordu.

Ancak kulislerdeki son bilgiler, nisan ayının ilk yarısının da kullanılabilmesi için ve mevsim şartları nedeniyle tarihin 16 Nisan olarak belirlenebileceği yönünde.

TBMM’nin yasayı Afrika seyahatinden perşembe günü dönecek Cumhurbaşkanı’na bu tarihte göndermesi, Erdoğan’ın da 15 günlük inceleme süresinin tamamını kullanması halinde 16 Nisan referandum günü olarak belirlenebilir.

Erdoğan, buna gerek duymazsa, daha önce gündeme gelen tarihlerden birinde Türkiye sandığa gidecek.

İki ana başlık

Referandum sürecinde yapılacak propaganda çalışmaları hangi ayaklar üzerine oturtulacak?

Muhalefetin rejim, tek adam yönetimi, üniter bütünlük gibi başlıkları öne çıkartacağına kuşku yok.

MHP’nin de “Devletin bekası için evet” odaklı bir kampanya yürütmesi bekleniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar