PKK ne diyor, ne yapıyor?

DAEŞ’i Musul ve Rakka’dan çıkartmak için yapılacak uluslararası operasyonlar başlamak üzere.Hedef önce Musul’u, ardından Rakka’yı temizlemek.Asıl kavga, sonrasında Irak ve Suriye’de nasıl bir...

DAEŞ’i Musul ve Rakka’dan çıkartmak için yapılacak uluslararası operasyonlar başlamak üzere.
Hedef önce Musul’u, ardından Rakka’yı temizlemek.
Asıl kavga, sonrasında Irak ve Suriye’de nasıl bir düzen kurulacağı üzerine veriliyor.

Tartışmaların taraflarından biri de terör örgütü PKK.
Musul operasyonuna Ezidi birlikleri üzerinden katılarak, savaştan sonra masada kalmaya çalışan PKK’nın, PYD-YPG adıyla varlığını sürdürdüğü Suriye’de de pastadan pay almaya çalıştığı, bunu tarihi bir fırsat olarak gördüğü biliniyor.
Her iki ülkede dünyada artık nefret objesi haline gelen DAEŞ’in hedefte olması da PKK’nın işini bugüne kadar kolaylaştırdı.
DAEŞ’e karşı savaşan diğer yapıların aksine seküler kimliği sahiplenen, kadın savaşçı fotoğraflarıyla dünya kamuoyunda imaj oluşturan PKK’nın kâğıt üzerindeki hedefleri de bu imajını pekiştiriyor.
Bombalı araçlar, hendekler, canlı bombalar
PKK, farklı isimlerle kendisini kamufle ettiği Irak ve Suriye’de oluşturduğu bu kimlik üzerinden aslında tarihi hedeflerine ulaşmayı amaçlıyor.
Bu hedeflere ulaşmak için şiddeti en ciddi ve sonuca götürecek yol olarak seçtiği de ortada.
Bunun için sınırın bu tarafına, büyük kentlerde ve Güneydoğu’da yaşananlara bakmak yeterli.
Suriye’de, özellikle de Kobani’de, “DAEŞ’e karşı savaşan kadınlar” imajıyla dünyadan alkış alan PKK, Türkiye’de ise o kadınları bombalı araçlarla halkın arasına yolluyor.
Ankara’nın kalbinde, Kızılay’da otobüs duraklarının bulunduğu bölgede bombalı araçla yapılan saldırı hâlâ hatırımızda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar