Pazar toplantısında konuşulanlar

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Meclis Milli Savunma Komisyonu üyelerinin ziyareti sırasında, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlık-larının Milli Savunma Bakanı’na bağlanması kararına ilişkin çekinceleri...

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Meclis Milli Savunma Komisyonu üyelerinin ziyareti sırasında, Kara, Deniz ve Hava Kuvvetleri komutanlık-larının Milli Savunma Bakanı’na bağlanması kararına ilişkin çekinceleri olduğu mesajını vermişti.

Org. Akar, “Bu şekilde orduya nasıl komuta edeceksiniz? Adeta birliksiz bir komutan gibisiniz” diyen bir üyeye, “Bizim dışımızda siyasi otoritenin kararı” demiş ancak “Bu konular üzerinde bir çalışma yapıyoruz, hükümete rapor edeceğiz. Ortak yol bulunabilir” ifadelerini eklemişti.

Aynı şekilde, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık da bir hata ya da eksiklik varsa düzeltileceğini, çalışma yaptıklarını ve Meclis’e getireceklerini söylemişti.

Komisyon üyelerinin Akar’ı ve Işık’ı ziyaretlerinde başta Gülhane Askeri Tıp Akademisi (GATA) olmak üzere askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanması konusu da gündeme gelmiş, bazı üyeler bu kararı da eleştirmişlerdi.

Dün Beştepe’de, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında gerekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısında 15 Temmuz darbe girişimi sonrası alınan önlemler gözden geçirildi, yeni KHK’lara son şekilleri verildi.

Org. Akar da toplantıya katıldı. Akar’ın elinde, kuvvet komutanlıklarının ilgili bakana, askeri hastanelerin Sağlık Bakanlığı’na bağlanmasına ilişkin iki dosya vardı. Ancak dosyalar bununla sınırlı değildi.

TSK’nın harbe hazırlık durumu, Güneydoğu’da yeniden artış gösteren PKK saldırılarıyla mücadeleye dönük son durum ve Menbic’deki son tablo başta olmak üzere kuzey Suriye’deki sıcak gelişmelerin sınır boyunda yaratacağı olası tehditlere karşı TSK’nın önlemleri de diğer dosyaları oluşturuyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar