‘Örgüt, en ağır darbeyi yedi’

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı muhtemelen hiçbirini göremeyeceğimiz tüm siyasetçiler önceki gün yeni yasama yılının açılışı nedeniyle Meclis’teydi. Cumhur-başkanı...

15 Temmuz darbe girişimi başarılı olsaydı muhtemelen hiçbirini göremeyeceğimiz tüm siyasetçiler önceki gün yeni yasama yılının açılışı nedeniyle Meclis’teydi.


Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının damga vurduğu açılış töreninde elbette tüm konuşmaların ve sohbetlerin odak noktasında 15 Temmuz vardı.

Zaten bombalanan Meclis’in yıkıntıları arasından geçerek gidilen Genel Kurul ve tören salonu söz konusuyken aksi olması da beklenemezdi.

Yasama yılı açılışlarının en ilgi çekici yönü elbette TBMM Başkanı’nın verdiği resepsiyon.

MHP lideri Devlet Bahçeli ve HDP’lilerin gelmediği resepsiyonda, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da kısa bir tur attıktan sonra salondan ayrıldı.

Kırmızı beyaz sohbet

“Basın ihmale gelmez” sözleriyle gazetecilerin yanına gelen Başbakan Binali Yıldırım’a, beyaz gömleği ile kırmızı kravatını anımsatarak, “kırmızı beyazsınız” dediğimde, “Kırmızı-Beyaz başka renk var mı?” yanıtını verdi.

Başbakan Yıldırım’ın eşi Semiha Yıldırım da bu diyaloğu gülümseyerek izledi.

Başbakan, daha sonra gazetecilerin Lozan tartışmasından ikinci darbe kalkışması ihtimaline kadar uzanan sorularını ayrıntılı yanıtladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar