Orgeneral Akar: Haram olsun

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, France 24 televizyonuna dün önemli açıklamalar yaparken, darbe girişimi gecesi yaşananların detaylarını anlattı.Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın...

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, France 24 televizyonuna dün önemli açıklamalar yaparken, darbe girişimi gecesi yaşananların detaylarını anlattı.
Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’ın darbeciler tarafından Fethullah Gülen’le telefonla görüştürülmek istendiğini söyledi.

Genelkurmay karargâhında rehin alındıktan sonra Akıncı Üssü’ne götürülen, burada elleri bağlanan, başına silah dayanan Orgeneral Akar’ın Gülen’le görüştürülmek istenmesi öncesinde nasıl bir diyalog yaşandığı, darbecilere ne yanıt verdiği ve diyaloğun nasıl sonuçlandığının detaylarına ulaştım.
Karargâhta darbe bildirisini imzalamayı reddeden Akar’ın, darbecilerin ısrarlı tekliflerine rağmen darbenin başına geçmeyi reddettiği kamuoyuna yansımıştı.
Darbecilerin Akıncı Üssü’nde de ısrarlarını sürdürdükleri ve Genelkurmay karargâhında imzalatmaya çalıştıkları bildiriyi imzalaması için Akıncı Üssü’nde de Orgeneral Akar’a baskı yaptıkları ortaya çıktı.
Bu esnada Orgeneral Akar’ın, “Başınız kim, sizi kim yönetiyor, kimden emir alıyorsunuz?” diyerek bağırdığı, bunun üzerine darbecilerin, Orgeneral Akar’a Fethullah Gülen’le görüştürme teklifinde bulundukları belirtildi.
Darbecilerin, “Sizi kanaat önderimiz Fethullah Gülen hocaefendi ile görüştürmek istiyoruz, isterseniz hemen telefonla irtibat kuralım” dedikleri, bunun üzerine çok sinirlenen Akar’ın bu teklifi şiddetle reddederken darbecilere ağır şekilde hakaret ettiği kaydedildi.
Orgeneral Akar’ın, “Beni o hainle kimse görüşmeye ikna edemez” ifadesini kullandığı ortaya çıktı.
Darbecilerin buna rağmen bildirinin imzalanması konusunda baskı yapmayı sürdürdüğü ve Orgeneral Akar’a “Bunu imzalarsanız çok kolay çözeriz” dedikleri öğrenildi.
Askeri kaynaklardan edindiğim bilgilere göre, Akar bu talebe de ağır hakaretlerle yanıt verdi ve “Ne kâğıdınızı okurum, ne de zinhar imzalarım, yaptığınız ahlaksızlıktır, hainliktir, şerefsizliktir, gelin bu yoldan dönün” diye bağırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar