‘Önce hükümeti kurmaya çalışalım’

Meclis Başkanlığı seçiminin ilk iki tur oylaması için dün toplanan Parlamento, ufuktaki sağlam bir koalisyonun provasını yansıtmaktan hayli uzaktı.Güne Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal...

Meclis Başkanlığı seçiminin ilk iki tur oylaması için dün toplanan Parlamento, ufuktaki sağlam bir koalisyonun provasını yansıtmaktan hayli uzaktı.
Güne Başbakan Ahmet Davutoğlu ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun grup toplantılarında yaptıkları konuşmalarla başlayan Meclis’te koalisyon hesaplarının yorgunluğu hakimdi.

Başlayamadan kendini tüketen koalisyon sarmalının yarattığı bezginlik, hem iktidar hem de muhalefet kulislerinde, hükümet senaryolarının esprili ifadelerle sohbet konusu yapıldığı bir atmosfer yaratmış durumda.
Başbakan’a yakın bir isim, son durumu, “evlenmeye gönlü olmayan kızla erkeği başgöz etmek için var gücüyle çalışan hısım akrabanın telaşıyla” izah etti mesela.

‘Önce kurmaya çalışalım’
Başbakan Davutoğlu’nun dünkü konuşması, AK Parti’nin 7 Haziran’dan bu yana yaşanan süreçte farklı bir yerde konumlandığını kamuoyuna deklare etmeye odaklıydı.
CHP ve MHP koalisyon senaryoları üzerinde gereğinden fazla ve köprüleri yıkan tarzda yoğunlaşmasından dem vurdu Başbakan.
Kimseye kapıyı kapatmadıklarını ancak Cumhurbaşkanı’nın koalisyon pazarlıklarının konu başlığı haline dönüşmesine asla izin vermeyeceklerini söyleyen Davutoğlu’nun yeni hükümet konusunda hala “yapıcı” bir noktada yer aldığı izlenimini edindik.
Bir erken seçimi son seçenek olarak sunan Davutoğlu cephesinde hakim olan bu hava, Başbakan’la kuliste karşılaştığımızda yaptığımız mini sohbette de vardı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar