Öcalan’ı da istismar ettiler

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan “Devletin 90’lı yıllara döndüğü falan yok ama örgüt 90’lı yıllarda takılıp kaldı. Demokratikleşen bir devlet var; baskıcı...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan “Devletin 90’lı yıllara döndüğü falan yok ama örgüt 90’lı yıllarda takılıp kaldı. Demokratikleşen bir devlet var; baskıcı, zalim, 90’lı yılların uygulamalarını devam ettirmeye çalışan bir örgüt var” diye konuştu

Suruç saldırısının ardından başlayan terörist eylemler ve devletin buna gösterdiği refleks çözüm sürecinin askıya alınmasına yol açtı.
PKK’ya eylemsizlik çağrısı yapan HDP yönetiminin, hem uluslararası zeminde hem de Türkiye’de aleyhine dönmeye başlayan havayı dağıtmaya dönük çabaları sürüyor.
Devletin, güvenlik esaslı mücadele konseptine döndüğü bir dönemdeyiz. Bu süreçte, İmralı’daki Abdullah Öcalan ile devlet yetkililerinin görüşmeleri sürüyor.
Çankaya Köşkü’ndeki Başbakanlık yerleşkesinde hazırlanan yeni makamına taşınan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan’ı dünkü ziyaretimizde sürecin geldiği aşama, hükümetin terörle mücadele yaklaşımı ve PKK ile HDP’ye bakış konusunda önemli açıklamalar dinledik.
Akdoğan’ın değerlendirmeleri, PKK’nın Türkiye’yi terk etmesi ve tam eylemsizliğe geçmesi hali dışındaki hiçbir seçeneğin devlet açısından kabul edilemez olduğunu ortaya koyuyor.
Bir yol ayrımında olan HDP’nin İmralı ile teması da yakın gelecekte mümkün görünmüyor. Sürecin yeni aktörlerle yürütülmesi gündemde.
Akdoğan’ın açıklamaları şöyle:

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar