Normalleşme adımları

“Farklı bir cumhurbaşkanı olacağım” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın attığı farklı adımlardan birine tanık olduk dün.Erdoğan, seçim sonuçlarının...

“Farklı bir cumhurbaşkanı olacağım” diyen Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın attığı farklı adımlardan birine tanık olduk dün.
Erdoğan, seçim sonuçlarının yarattığı sarsıntıdan koalisyon arayışlarına evrilen Ankara’da güne damgasını vuran bir görüşme gerçekleştirdi.
CHP’nin eski Genel Başkanı, Antalya milletvekili Deniz Baykal’ı ikamet ettiği Dışişleri konutunda ağırladı.
“Görüşmeyi kim istedi” sorusunun yanıtı, “Saray yerine niye konutta görüştüler” sorusunun yanıtından daha kıymetli. Görüşme talebinin Cumhurbaşkanı’ndan geldiği Baykal tarafından açıklandı.
Baykal, Türk siyasetinin hafızası olarak nitelendirilebilecek isimlerin başında yer alır.
Siyasette pek çok görev üstlenen, çalkantılı dönemlerde kritik işlevler gören Baykal, duayen bir siyasetçi olarak muhalefet partisinin eski Genel Başkanı sıfatının ötesinde bir isim. Öyle anlaşılıyor ki Baykal’ın dün Cumhurbaşkanı ile yaptığı görüşmenin çerçevesi de daha çok devlet adamlığı, akil adamlık sıfatının yarattığı bir sonuç.
‘Sıcak, yumuşak bir sohbetti’
Yumrukların bu kadar sıkılı olduğu bir seçim kampanyasının ve iktidar hesaplarını alt üst eden seçim sonuçlarının ardından “şimdi ne olacak” paniğini dağıtabilecek bir adımın atılmasını önemsemek gerekiyor.
Bu açıdan Erdoğan’ın davetinin normalleşmeye katkı sağlayacağına kuşku yok.
Dün görüşmeden sonra sohbet ettiğim Baykal da, “Çok sıcak, yumuşak, medeni bir sohbet oldu. Ben Sayın Cumhurbaşkanı’nın ortaya çıkan tabloda normalleşmeye katkı yapması gerektiği yolundaki görüşlerimi anlattım. Bunlar doğal olması gereken şeyler. Herkes birbirini dinlemeli” dedi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar