New York’tan 15 Temmuz uyarısı

NEW YORK Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle” temasıyla gerçekleştirilecek olan 71....

NEW YORK

Cumhur-başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler’in “Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri: Dünyamızı Değiştirmek için Evrensel Hamle” temasıyla gerçekleştirilecek olan 71. Genel Kurulu’nun yapılacağı New York’a yüklü dosyalar ve kalabalık bir heyetle geldi.


Erdoğan’ın dün ABD gezisine çıkmadan önce İstanbul’da gerçekleştirdiği basın toplantısındaki sözleri önemliydi.

Erdoğan, gündemindeki başlıkları açıklarken “Bab’a doğru iniyoruz ama ’Oraya kadar niye iniyorsunuz?’ Şimdi soru bu. Ya ineceğiz. Bizim buraları bize tehdit unsuru olmaktan çıkarmamız gerekiyor. Bunu biz daha önce görüştük. Dedik ki ’90-95 kilometrelik enlemde, 40-45 kilometre boylamda biz bu bölgeyi güvenli bölge olarak ilan edelim’...” sözleriyle Fırat Kalkanı harekâtının süreceğini vurguladı.

Erdoğan, “Toplamda 5 bin kilometrekarelik bir alanı güvenli bölge noktasında değerlendirebiliriz” ifadeleriyle de hedefi ortaya koydu.

DAEŞ ve bölgedeki terörist yapılanma için “Bu pislikten kurtulalım” diyerek, DAEŞ’le etkin mücadele edildiğinin ve edileceğinin altını çizdi.

Cumhurbaşkanı, “Her tarafta örgütün inine girmeyi sürdüreceğiz. Şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Bundan sonra dünyanın hiçbir ülkesi, hiçbir bölgesi FETÖ ve militanları için güvenli bir sığınak değildir, olmayacaktır” cümlesiyle de bu örgütle mücadelenin Türkiye sınırlarıyla sınırlı kalmayacağını vurguladı.

Erdoğan’ın basın toplantısı, aslında ABD gezisinin öne çıkan tüm başlıklarıyla ilgili bir özet gibiydi.

Kalabalık heyet, yoğun program

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a eşlik ettiğimiz ABD ziyaretinin kapsamı, yürütülecek temaslardan ne gibi sonuçlar alınabileceği dün Cumhurbaşkanlığı uçağında da temel konuydu.

Uçaktaki isimler, ABD ziyaretinde basın toplantısındaki başlıklarla ilgili ayrıntılı temaslar yürütüleceğini de gösteriyordu.

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, AB Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’ın yanı sıra bazı milletvekilleri de Erdoğan’ın uçağındaydı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, eşi Emine Erdoğan ve kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar’ın da katıldığı gezide çok yüklü bir programı var.

Bugün 193 ülkenin temsil edileceği BM Genel Kurulu’na hitap edecek olan Erdoğan, ABD Başkanı Barack Obama’nın ev sahipliği yapacağı, “mülteciler” başlıklı liderler zirvesine katılacak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar