Mutabakat değil, iki ayrı deklarasyon vardı

Çözüm sürecinin kırılma noktalarının başında yer alan Dolmabahçe görüşmesine AK Parti Grup Başkanvekili olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Tayyip...

Çözüm sürecinin kırılma noktalarının başında yer alan Dolmabahçe görüşmesine AK Parti Grup Başkanvekili olarak katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, “Ne mutabakatı? Dolmabahçe’de mutabakat yok” sözlerine ilişkin sorulara, “Orada mutabakat yoktu. İki siyasi partinin ‘silahlara hayır’ diyen ve ‘demokratik siyasete evet’ diyen iki farklı deklarasyonu vardı” yanıtını verdi.

Erdoğan’ın, o dönem öngörüsüyle, “Bu olup bitenler samimiyet içermiyor” dediğini söyleyen Ünal,çözüm sürecinin sadece örgütle görüşmek olmadığını da belirtti.

Gazetelerin Ankara temsilcileriyle kahvaltı sohbetinde buluşan Ünal’ın konuya ilişkin değerlendirmeleri şöyle:

MUTABAKAT YOKTU İKİ DEKLARASYON VARDI:

(Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, “Dolmabahçe’de mutabakat yok” sözleri)

Evet, orada bir mutabakat yok. İki siyasi partinin “silahlara hayır” diyen ve “demokratik siyasete evet” diyen iki farklı deklarasyonu vardı orada. HDP orada demokratik siyaset konusunda bir deklarasyonda bulundu. Hükümet adına Başbakan Yardımcısı Sayın Yalçın Akdoğan da siyaset kurumunun sorun çözücü olarak demokrasinin asli unsuru olduğunu vurgulayan bir konuşma yaptı. Dolayısıyla, orada bir mutabakat metni ve bir mutabakat olmadı. Bir mutabakat metni imzalanmadı, ortak bir metin söz konusu olmadı. İki siyasi partinin siyaset kurumunun sorun çözücü olarak önemine vurgu yapan iki farklı açıklaması vardı. Buradan bir mutabakat çıkarmak ve bunun üzerinden de kendi sorumluluklarını yerine getirmeyenlerin Ak Parti’yi mahkum etmeye çalışması son derece yanlış.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar