‘Kuzey hattı’ alarmı verildi

YPG ve Burkan El Fırat gruplarının operasyonu ile IŞİD, Suriye’de kontrol ettiği en stratejik nokta olan Tel Abyad’dan çekildi. Bu gelişme Ankara’yı alarma geçirdi. Sınırda güvenli bölge isteyen...

YPG ve Burkan El Fırat gruplarının operasyonu ile IŞİD, Suriye’de kontrol ettiği en stratejik nokta olan Tel Abyad’dan çekildi. Bu gelişme Ankara’yı alarma geçirdi. Sınırda güvenli bölge isteyen Türkiye, koalisyon ikna edilemediği için adım atamıyor

Ankara, yeni hükümetin hangi partiler arasında kurulacağına yoğunlaşırken bir yandan da Suriye sınırından gelen haberlere odaklanmış durumda.
PYD’nin silahlı kanadı YPG ile Özgür Suriye Ordusu’na bağlı Burkan El Fırat gruplarının, Kobani (Ayn El Arab) ve Cizire arasında kalan, Akçakale’nin hemen karşısında yer alan IŞİD’in denetimindeki Tel Abyad’a yönelik operasyonları, binlerce kişinin yine sınıra yığılmasına neden oldu.
Dün gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının büyük bölümü sınır hattındaki gelişmelere ayrıldı.
Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ve diğer komutanlar, hükümetle birlikte konuyu masaya yatırdılar.
ABD’nin, PYD’yi müttefik olarak seçtiği son manzara en çok Türkiye’yi ilgilendiriyor.
Suriye’deki iç savaş nedeniyle 2 milyonu aşkın mülteciye kapılarını açmak durumunda kalan Ankara açısından konunun iki boyutu var.
Bunlardan birincisi kuşkusuz insanlık dramına kayıtsız kalmamak. Uzmanlar, Türkiye’nin sınır güvenliğini sağlamak için hudutlarını kapatması gerektiğine işaret ediyor.
Ancak, iç savaşın başladığı günden bu yana sınıra dayanan yüz binlerce kişi için açık kapı politikası izleyen Türkiye’nin bugün de insani drama kayıtsız kalamayacağı ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar