Külliye’deki törenden not ettiklerim

Cumhurbaşkanlığı’nda dün farklı bir tören vardı. Sınırlarımızın içinde ve ötesinde şehitler verdiğimiz, suikast şoklarıyla sarsıldığımız, FETÖ, OHAL, PYD ya da PDY...

Cumhurbaşkanlığı’nda dün farklı bir tören vardı. Sınırlarımızın içinde ve ötesinde şehitler verdiğimiz, suikast şoklarıyla sarsıldığımız, FETÖ, OHAL, PYD ya da PDY gibi kısaltmaların günlük yaşantılarımızın ayrılmaz parçaları haline geldiği, El Bab ve Münbiç’i İzmir’den, Yozgat’tan daha çok konuştuğumuz bir dönemden geçerken, bu zor zamanlara biraz ötesinden bakmak gibi bir tören.

Cumhurbaş-kanlığı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri Töreni.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ev sahipliğindeki törende bu yıl “Edebiyat” alanında Mustafa Kutlu, “Sosyal Bilimler” alanında Prof. Dr. Kemal Haşim Karpat, “Müzik” alanında Prof. Dr. Erol Parlak, “Sinema” alanında Şener Şen, “Geleneksel Sanatlar” alanında ise Feridun Özgören ödüllendirildi. Vefa Ödülü’nün sahibi ise Ordinaryüs Prof. Dr. Süheyl Ünver’di.
Gergin ifadelerin, siyasi polemiklerin, hem sözün sahiplerini hem de toplumu yorduğu bir dönemden geçerken, bütün mesajların; kültür için, sanat, müzik, edebiyat ve tarih için verilmesi bir nefes oldu.
Herhalde, ödülleri alanlar için, yüreğimizin şehit haberleriyle yandığı bugünlerde böyle bir törende alkışlanmak bile başlı başına gurur kaynağı olmalı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar