Kongreyle verilen 3 mesaj

Koalisyon hükümeti kurulup kurulmayacağı, Cumhurbaşkanı kararıyla cumhuriyet tarihinde ilk kez seçim hükümeti oluşturulup oluşturulmayacağı, bu hükümetin nasıl çalışacağı...

Koalisyon hükümeti kurulup kurulmayacağı, Cumhurbaşkanı kararıyla cumhuriyet tarihinde ilk kez seçim hükümeti oluşturulup oluşturulmayacağı, bu hükümetin nasıl çalışacağı tartışmaları sürerken Ak Parti MKYK’dan dün dikkat çekici bir karar çıktı.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın, Başbakanlık’ı bırakıp aday olup olmayacağı tartışmalarının yapıldığı dönemde, parametrelerden birisi de Ak Parti’nin Eylül 2015’te yapması gereken olağan kongresiydi.
Kulislerde, Erdoğan’dan sonra Ak Parti’nin başına geçecek ve Başbakanlık koltuğuna oturacak kişinin asıl olarak tam 1 yıl sonra yapılacak kongrede sınav vereceği konuşuluyordu.
Ancak 7 Haziran seçiminden sonra oluşan tablo, kongrenin MKYK kararıyla erken seçim sonrasına erteleneceği yorumlarına da yol açmıştı.
Öyle olmadı.
Ak Parti MKYK’nın dünkü toplantısında kongre tarihi 12 Eylül olarak belirlendi.
Dün, kongre için neden seçim öncesinin seçildiği konusunda Ak Parti kaynaklarıyla konuşma imkanı buldum.
Kongrenin seçim sonrasına bırakılmaması ve zamanında yapılması kararı, önemli mesajlar barındırıyor.
Bu mesajları 3 maddede şöyle sıralayabiliriz:
1- Bu mesajların ilki Ak Parti’ye dönük.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar