Kongreye tek adayla gidilir

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden çekilmesiyle sonuçlanan gelişmeleri değerlendirirken, “Sistem sorununu çözmek gerekiyor. Bu yüzden bugün gelinen...

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun görevden çekilmesiyle sonuçlanan gelişmeleri değerlendirirken, “Sistem sorununu çözmek gerekiyor. Bu yüzden bugün gelinen noktada, öyle oldu, böyle oldu, olaylar, kişiler vs bunlar işin önemsiz kısmı. Önemli kısmına bakıp bir an önce bu konuda adım atmak lazım” diye konuştu.
Kongreye tek adayla gidileceğini belirten Akdoğan, “Ak Parti içindeki bütün bu isimler çok güçlü isimlerdir. ‘Düşük profil olacak, emanetçi olacak’; bunlar gelecek kişiye saygısızlıktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın etkisini kimsenin ortadan kaldıramayacağını, Erdoğan’dan sonra başbakanlık koltuğuna oturmanın kolay bir şey olmadığını vurgulayan Akdoğan, “Ahmet Davutoğlu farklı davranamaz mıydı? Davranabilirdi. Son derece vakur bir vedada bulundu. ‘Ben bir bölen olmam’ dedi” diye konuştu.

Akdoğan, paralel yapının yeni taktikleri konusunda önemli bir uyarıda da bulunarak, “Devlet kayyum atayacak diye şirketleri hızlı bir şekilde satıp ya parayı yurtdışına kaçırmaya çalışıyorlar veya muvazaa devirler ve satışlar yapıyorlar. Bunları alanlar ister muvazaa şeklinde almış olsunlar, ister ‘bunlar sıkıştı satıyorlar’ diye daha ucuza almış olsunlar, bu kara para aklama suçuna ortak olmaktır ve teröre açıktan destek vermektir. Bu oyuna kimse alet olmasın ve bundan zarar görmesin diye iyi niyetle çağrı yapıyorum” dedi. Akdoğan’ın açıklamaları şöyle:

- BU KRİZ ÜRETİR DEMİŞTİK: Niye bu noktaya gelindi? Büyük fotoğrafa bakmak lazım. Kişisel mesele, çekişme, uyumun ötesinde bir sorun, sistem sorunu var. “Çok güçlü bir parti, çok güçlü bir iktidar olabilir ama Türkiye yönetilemez yine de. Burada hem anayasanın, hem idari yapının, başkanlık anlamında sistemin değişmesi gerekir” diye 90’lı yıllarda yazmışım. Bu bir ihtiyaç. Bir sorun var ve güçlü bir parti olsa bile bu sorun sadece yönetilebiliyor, kriz aşılamıyor. İkinci önemli husus; 2007 sonrası, referandum, cumhurbaşkanını halkın seçmesi gerçeği. O gün, “ertesi gün bizim bu tartışmaya başlamamız lazım. Bunu biz yapmazsak burada sorunlar yaşanacak” dedim. O zaman ne Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanıydı ne Ahmet Davutoğlu başbakandı. O gün dedik ki; “bu kriz üretir kardeşim. Bir an önce başkanlık sistemi gündeme gelmelidir ve bu konuda gereken yapılmalıdır” dedik. Bu yüzden bugün gelinen noktada, öyle oldu, böyle oldu, olay, kişiler vs bunlar bence işin önemsiz kısmı. Önemli kısmına bakıp bir an önce bu konuda adım atmak lazım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar