Kongrenin anlattıkları

Ak Parti dün 14 yıllık mazisinin ilk farklı kongresini gerçekleştirdi.Tek genel başkan adayı ve tek liste ile gidilen bir kurultay görüntüsünün altında Ak Parti geleneğinde alışık...

Ak Parti dün 14 yıllık mazisinin ilk farklı kongresini gerçekleştirdi.
Tek genel başkan adayı ve tek liste ile gidilen bir kurultay görüntüsünün altında Ak Parti geleneğinde alışık olmadığımız türdeki iç sarsıntının sonuç verdiği bir kongre yaşandı.
Partiyi 1 Kasım seçimlerine götürecek genel başkanın şapkayı önüne koymasını gerektiren bir 72 saatin sonunda aynı genel başkan, ancak farklı bir parti yönetimiyle artık yeni Ak Parti tablosu var önümüzde.
Kongrenin özeti, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın son söz sahibi olarak liderliğinin, Ahmet Davutoğlu’nun genel başkanlığındaki Ak Parti’nin kaderini bir kez daha çizmesidir.
Hedef, 1 Kasım seçimlerinde tek başına iktidar olduğuna göre seçimin sonucu Erdoğan’ın liderliği-Davutoğlu’nun genel başkanlığı denkleminde altüst oluşlara da gebedir.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yakın çalışan, kader ortaklığı yapan, başdanışman olarak hizmet veren hatta aile içinden isimlerin büyük çoğunluğunu oluşturduğu MKYK listesine ilişkin analizleri haber sayfalarımızda okuyacaksınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar