Kılıçdaroğlu’nun ruh hali

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Milliyet ve Vatan gazetelerini konuk etti.Adana meydanından henüz dönmüştü.Son sürat seçim mitingleri nedeniyle tatile gitmiş gibi...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, önceki akşam Milliyet ve Vatan gazetelerini konuk etti.
Adana meydanından henüz dönmüştü.
Son sürat seçim mitingleri nedeniyle tatile gitmiş gibi bronzlaşmıştı yüzü. Ama sesi Başbakan Ahmet Davutoğlu’na göre daha hasarsızdı.

CHP liderine; HDP’nin baraj sorunu, buna bağlı olarak çözüm sürecinin geleceği, AK Parti’nin tek başına yeniden iktidarı ya da koalisyon seçenekleri, yolsuzluk tartışmaları ve istifa polemiğine ilişkin pek çok soru yönelttik.
Yanıtları Meriç Tafolar’ın haberinde okuyacaksınız.
Kılıçdaroğlu ile, CHP’nin Genel Başkanı olduğu günden bu yana yapılan seçimlerin arefesinde pek çok kez sohbet ettik.
Günde en az iki kez miting yaptıkları, akşamları televizyon programlarına çıktıkları, gazetelere her gün demeçler verdikleri kampanya ortamı nedeniyle, siyasi parti liderlerinden, seçime 20 gün kala yeni bir polemik konusu ya da tartışma yaratacak yepyeni bir açılım duymak zor.
Kaldı ki Kılıçdaroğlu kampanyasının temel parametresi bu kez farklı.
Vatandaşın “daha iyi nasıl yaşayabilirim” sorusuna cevap veren bir kampanya yürütüyor.
Bu nedenle, sohbetimiz boyunca, geride bıraktığımız seçimler öncesindeki Kılıçdaroğlu ile karşılaştırarak dinlemeye çalıştım CHP liderini.
Teşhisimi kestirmeden söyleyeyim:
“Galiptir bu yolda mağlup” deyişine uygun bir ruh hali içindeydi.
Başörtüsü odağında debelenilen laik-antilaik tartışmasını, “ne olacak bu CHP’nin hali” sorunsalını, “Türkiye’de muhalefet eksikliği var, bunlar gelirse yönetemez” yaftasını sırtından atmış gibi rahattı.
Biz, 21 Mayıs’ta açıklayacağı sürprizin ne olduğunu ısrarla sorarken, CHP’yi bu kez vaatleriyle ve sürprizleriyle gündemde tutmanın tadını çıkarıyordu.
“Sürpriz toto”da başarılı olamadık. Öğrenebildiğimiz sadece yeni, bomba bir ekonomik vaadin yolda olduğuydu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 196 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 599 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar