Kılıçdaroğlu: Sorumluluğum gereği gittim

Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerine başlanması nedeniyle tüm partiler tam kadro Meclis’teydi.Görüşmeler başlamadan önce Meclis’te kritik bir buluşma gerçekleşti. CHP Genel...

Anayasa değişiklik teklifinin ikinci tur görüşmelerine başlanması nedeniyle tüm partiler tam kadro Meclis’teydi.
Görüşmeler başlamadan önce Meclis’te kritik bir buluşma gerçekleşti.


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te bir araya geldi.
Anayasa değişikliği teklifinin ikinci tur görüşmeleri başlamadan hemen önce yapılan görüşmeden Bahçeli’nin teklife yönelik desteğini çekmesi gibi bir sonuç çıkması beklenmiyordu.
Ancak Kılıçdaroğlu ve CHP kurmayları, ilk ağızdan kaygıları anlatmak ve MHP tabanına da mesaj vermek açısından görüşmeyi önemsiyordu.
Görüşmenin hemen ardından aldığımız bilgiler, Gazi Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Akademesi’nde sınıf arkadaşı olan iki liderin görüşmesinin sıcak bir havada gerçekleştiği yönündeydi.

O tweetler de gündemdeydi

Bahçeli’nin, Kılıçdaroğlu’na randevu verdikten hemen sonra twitter’dan CHP’yi eleştirmesi görüşmede de gündeme geldi.
Aldığım bilgilere göre, Bahçeli, bazı CHP’li vekillerin MHP’ye yönelik ağır suçlamaları, sosyal medya mesajlarının bu zorunluluğu doğurduğunu aktardı.
Mesajlar konuşulsa da yarattığı gerilim görüşmeye yansımadı.
Hatta Kılıçdaroğlu’nun, okullarını kast ederek akademiye gidip gitmediğini sorduğu, Bahçeli’nin ise gidemediğini ancak eski okullarının hangi mezunun nerede ne yaptığına yönelik çalışma gerçekleştirdiğini anlattığını da öğrendik.
Birbirlerine “Sayın Genel Başkan” diye hitap eden iki liderin, okul arkadaşları üzerine sohbet ettiklerini de.
Başbakan: Devlet bey laf israfını sevmez
Anayasa değişikliği teklifinin ilk maddesinin oylaması başlamadan hemen önce kuliste Başbakan Binali Yıldırım’la konuşma fırsatı bulduk.
Başbakan’a, Kılıçdaroğlu’nun dün twitter’dan verdiği mesajlar anımsatılarak, “Ak Parti’ye geçit vermeyeceğiz” yönündeki ifadeleri anımsatıldı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 598 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.483 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar