Karayılan sınırda TSK kış üslenmesinde

Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekâtı sürüyor. TSK, harekât nedeniyle kara ve hava güçlerinin önemli bir bölümünü sınırda teyakkuz halinde tutuyor. Ancak harekâtın terörle mücadelede zaafa...

Suriye’deki Fırat Kalkanı Harekâtı sürüyor.

TSK, harekât nedeniyle kara ve hava güçlerinin önemli bir bölümünü sınırda teyakkuz halinde tutuyor.


Ancak harekâtın terörle mücadelede zaafa yol açmaması için de bütün tedbirler alınmış durumda.

Üstelik bu önlemler, Başbakan Binali Yıldırım’ın, “Savunmada değil taarruzda olacağız” sözleriyle kamuoyuna yansıyan yeni konsepte uygun biçimde yürütülüyor.

Aslında konsept çok yeni de değil.

7 Haziran seçiminin hemen ardından PKK’nın saldırılarıyla çözüm sürecinin sonlanması, bu konseptin de başlangıcı.

Terör örgütünün çözüm süreci devam ederken yığınak yaptığı kentlerden sökülüp atılmasında öncü rol oynayan TSK, operasyonların ikinci ayağını örgütün kırsaldan da temizlenmesi olarak belirlemişti.

Bu hedef, PKK militanlarının bulundukları her yerde vurulması, her yerde aranması ve üslenmelerinin önlenmesi olarak özetleniyordu.

TSK’nın operasyonları, darbe girişimi sonrası sınır kentlerindeki birçok komutan FETÖ kapsamında tutuklanmasına rağmen durmadı.

YAŞ’ta yapılan yeni atamalardan sonra da Başbakan Yıldırım’ın belirttiği gibi yeni konsept çok daha kararlı biçimde uygulanmaya başlandı.

Konseptin şu andaki asıl hedefi ise PKK’lıların sınırdan geçişini bütünüyle önleyebilmek.

Kış üslenmesi mücadelesi

PKK, uzun yıllardır kış başlamadan Irak’ın kuzeyindeki kamplardan militanlarını Türkiye’ye sokuyor ve kış üslenmesine geçiyor.

TSK’nın taarruz konseptinin ilk hedefi örgütün kış üslenmesi yapmasını önlemek.

Bu nedenle operasyonların odağında PKK’lıların geçiş güzergâhlarının bulunduğu Hakkâri bölgesi var.

Dağlıca, Çukurca başta olmak üzere sınırdaki bazı ilçeler, Kaletepe gibi kritik sızma alanlarında yoğun bir mücadele yürütülüyor.

3. Piyade Tümen Komutanlığı emir komutasında 1. Komando Tugay Komutanlığı, 2. Komando Tugay Komutanlığı, 2. ve 34. Hudut Tugay komutanlıkları, Hakkâri İl Jandarma Komutanlığı, 7. Hudut Alay Komutanlığı’na bağlı komando birlikleri, Hudut Özel Harekât Birlikleri, Jandarma Özel Harekât birlikleri ve motorlu birlikler, polis özel harekât birlikleri ve emniyet unsurları ile geçici köy korucuları uzun bir süredir sıcak bölgede, yoğun bir çalışma yürütüyor.

Savaş uçaklarının yanı sıra silahlı İHA’lar da operasyonlarda etkin kullanılıyor.

PKK, verdiği ağır kayıplara rağmen Irak’ın kuzeyinden sürekli militan takviyesi yaparak sınırdan sızmaya çalışıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
24 Haziran sonrasındaki şema 30 Mayıs 2018 | 8.908 Okunma Gençleri hangi parti kazanacak? 26 Mayıs 2018 | 7.560 Okunma Güçlü Meclis, güçlü hükümet 25 Mayıs 2018 | 194 Okunma 1. bölge, 1. sıra büyük sorumluluk 23 Mayıs 2018 | 596 Okunma Liste kulisleri 19 Mayıs 2018 | 8.482 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar